Tırnak Mantarı İçin Çözümler

Tırnak Mantarı İçin Çözümler

Merhaba sevgili okuyucularım, bu makalemde sizlere Tırnak mantarı için çözümler önereceğim. Öncelikle tırnak mantarı hakkında biraz bilgi sahibi olalım daha sonra maddeler halinde işlemleri sıralayacağım, keyifli okumalar dilerim.

Tırnak Mantarı

Ayak tırnağı mantarı çok yaygın bir hastalıktır. Bu hastalığın belirtileri: parmakların şişmesi, sararma, iltihaplanma ve tırnak parçalanması gibi durumlardır. Mantar bölgesinde oluşabilecek enfeksiyon oldukça hızlı yayılır ve ağrıya sebep olur.

Bir kişinin zayıf bir bağışıklık sistemi, diyabet, ayakların aşırı terlemesi varsa ve ayrıca düzenli hijyen ayak bakımı yoksa, hastalık riski artar.

Tırnak Mantarı İçin Çözümler

1. Karbonat ve Sodyum Borat

Kabartma tozu, mantarlara karşı mücadelede hoş olmayan  kokuların etkilerini hafifleten son derece uygun fiyatlı ve etkili bir araçtır. Ayrıca Sodyum borat, hastalıkla başa çıkmaya yardımcı olacak doğal bir alkalin malzemedir.

Bir soda ile sodyum borat macunu yaparsanız ve bir hafta boyunca günde iki kez etkilenen tırnaklara uygularsanız, kısa sürede mantarlardan kurtulabilirsiniz.

2. Portakal Yağı

Mantara karşı doğal bir ilaçtır. Bu yağı günde bir kez tırnaklarınıza uygularsanız iyileşme etkilerini kısa sürede farkedebilirsiniz. Eğer hassas bir cildiniz varsa, alerjik reaksiyonlar mümkün olabilir. Bu sebeple ilk önce portakal yağına alerjiniz olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

3. Çay Ağacı Yağı

Antiseptik ve antifungal bir etkiye sahiptirtir. Bu yağı tırnaklara uygulayın, 10 dakika sonra kuru bir diş fırçasıyla ıslatın ve kurulayın. Çay ağacı yağını badem veya zeytinyağı ile karıştırabilirsiniz.

4. Lavanta Yağı

Lavanta antifungal özelliklere sahiptir, bu nedenle mantardan hızla kurtulmanıza yardımcı olur. Yatmadan önce, enfekte olmuş tırnaklara bu yağı uygulayın ve ürünün iyi emilmesi için yünlü çoraplar kullanın. Sentetik çorapları reddedin, çünkü bu çoraplar enfeksiyonu şiddetlendirirler.

5. Mısır Unu

Mısır ununun tırnak mantarlarından kurtulmaya yardımcı olduğu uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Mısır unu ile karıştırılmış suya ayaklarınızı yarım saat boyunca daldırın ve bu işlemi her gün tekrarlayın. Bu şekilde mantarlara karşı iyileşme etkilerini kısa sürede gözlemleyebilirsiniz.

6. İlaçlar

Doktorlar,  bu hastalığı tedavi edebilen etkili antifungal ilaçlar sunabilir. Genellikle bunlar, etkilenen bölgeye günde birkaç kez uygulanması gereken merhemler olucaktır.

7. Lazer Tedavisi

Lazer ışını, çevresindeki dokuyu etkilemeden mantarın sporlarını ve miselyumunu seçici olarak öldürür. Bu prosedür özel lazerler Pinpointe, Noveon kullanılarak gerçekleştirilir.

8. Ameliyat

Şiddetli mantar enfeksiyonu durumunda, etkilenen bölgenin cerrahi olarak çıkarılması gerçekleştirilir. Tırnak plağının yeni dokularının üretiminden sorumlu olan tırnak matrisinin cerrahi tahribatı da mümkündür. Matrisin tamamen yok edilmesi, mantarın bir kısmının kalıcı olarak kaybolmasına neden olur.

Mantarın oluşumunu önleme, mantar enfeksiyonunun gelişmesine karşı en iyi çözümdür. Tırnak mantarını zamanında tedavi etmeye başlarsanız kendinizi hoş olmayan sonuçlardan koruyabilirsiniz.

Yaşam hakkında diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız.

Tırnak Mantarı İçin Çözümler yazısı ilk önce Resimlink üzerinde ortaya çıktı.




E3 2019’da Duyurulan 9 Android Oyun
E3 2019’da Duyurulan 9 Android Oyun

E3 2019’da Android için duyurulan oyunları sizler için derledik. Oldukça hareketli...

Deadly Premonition Collector's Edition, Switch'e Geliyor
Deadly Premonition Collector's Edition, Switch'e Geliyor

23 Şubat 2010 yılında yayınlanan ve PlayStation 3, Nintendo Switch, Xbox 360 ve Microsoft Windows platformlarında oynanabilen hayatta kalma, korku türündeki Deadly Premonition oyununun...

Vivaldi’nin Android Sürümü Yayınlandı
Vivaldi’nin Android Sürümü Yayınlandı

Daha önce Opera’da çalışmış olan bir grup geliştiricinin geliştirdiği Vivaldi internet tarayıcısının Android için olan versiyonunun beta sürümü yayınlandı. Vivaldi’nin...