Trump’ın ölmesini dileyen mesajlar engellenecek

Trump’ın ölmesini dileyen mesajlar engellenecek

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Ekim’de sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, kendisi ve eşinin koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu.

Tedavisine Walter Reed Ulusal Askeri Hastanesi’nde devam edilen Trump’ın paylaşımının ardından dünya liderleri ve ABD Başkanı’nın ülke içindeki destekçileri geçmiş olsun mesajları paylaştı. Üstelik o mesajlardan biri de Trump’ın kanlı bıçaklı olduğu isim Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’du.

Sosyal medya platformlarında ise virüse yakalanan Trump’ın ölmesini dileyen paylaşımlar yapıldı. Bunun üzerine sosyal ağlar, bu tür mesajlara izin verilmeyeceğini kullanıcılarına duyurdu. Öyle ki Facebook ve Twitter, radikal bir karar aldı.

ÖLÜM DİLEYEN İÇERİKLER KALDIRILACAK

Facebook’tan Liz Bourgeois adlı yetkili, yaptığı açıklamada, “Net olmak gerekirse, Facebook ölüm tehditlerini ya da doğrudan Başkan’ın ölmesini isteyen içerikleri kaldırıyor.” dedi.

Yetkili, kararın Trump’ın paylaşımındaki söz konusu mesajlara ve onun etiketlendiği içeriklere yönelik olduğunu sözlerine ekledi.

TRUMP’TAN HASTANEDE İLK AÇIKLAMA

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump, Walter Reed Ulusal Askeri Hastanesi’nde yaptığı ilk açıklamada, “Buraya geldiğimde çok iyi hissetmiyordum, şu anda çok daha iyi hissediyorum. Beni geri döndürmek için herkes çok çalışıyor, sanıyorum yakında geri döneceğim.” ifadelerini kullandı.

BİR ADIM DA TWITTER’DAN

Benzer bir adım Twitter’dan da geldi. Herhangi bir kimseye karşı ölüm, ciddi bedensel zarar, ölümcül hastalık dileyen veya ümit eden tweetlere izin verilmeyeceği ve bu tür mesajların kaldırılacağının altı çizildi. Bu durumun, otomatik olarak askıya alma anlamına gelmediği kaydedildi.

Sosyal medya kullanıcıları, bir süredir Twitter’daki rahatsız edici tweet ve taciz bildirimlerine hızlı ve uygun bir şekilde yanıt verilmediği için mikroblog sitesine olan kızgınlıklarını dile getiriyor.

DEMOKRATLAR, TWITTER’A KIZGIN

Demokrat 4 Kongre üyesi olan Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ilhan Omar ve Ayanna Pressley, Kaliforniya merkezli sosyal ağın politikalarını uygulama konusunda “tutarsız” olduğunu söyledi.

Belirtmek gerekirse, Trump’ın doktoru Sean Conley, ABD Başkanı’nın, göstergelerinin aynı şekilde devam etmesi halinde yarın taburcu edilebileceğini belirtti.

The post Trump'ın ölmesini dileyen mesajlar engellenecek first appeared on Resimlink.




Google, Google Home Max’i Resmi Olarak Sonlandırdı 2020
Google, Google Home Max’i Resmi Olarak Sonlandırdı 2020

Günümüzde, Google Home Max , şirketin Kara Cuma satışları esnasında büyük bir 150 $ indirim ele geçirdi. Şimdi, üç senelik lansmanın hemen peşinden, Google kuvvetli akıllı...

Dünyanın En İyi Telefonu Olabilecek Oneplus 7 Pro İncelemesi
Dünyanın En İyi Telefonu Olabilecek Oneplus 7 Pro İncelemesi

iOS 13'le Birlikte Gelen İki Kritik Güvenlik Özelliği
iOS 13'le Birlikte Gelen İki Kritik Güvenlik Özelliği

Apple, iOS 13'le birlikte işletim sistemine bir dizi yeni güvenlik özelliği getirdi. Bluetooth ve konum verilerinin paylaşılmasıyla ilgili getirilen bu özellikler kullanıcıları az da olsa...