Normal şartlar altında bugün akıllı telefonların hayatımıza girmiş olması, bizim bu telefonları çeşitli sağlamlık testlerine sokmuş olmamız, peş peşe gelen ürünler hakkında haber girmemiz gerekirdi. Ancak Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X, katlanabilir telefonların bir özelliğinin, katlanabilme özelliğinin, yeterince iyi olmadığını düşündüğü için ürünleri bekletme kararı aldı. Haliyle de bütün sektör onları beklemeye başladı.
Bu esnada boş durmayan Sony, kendi içinde gömülü sensörleri bulunan, katlanabilir bir telefon için patent aldı. Bir şekilde bir gün hayatımıza girecek olan bu tablet-telefonları konusunda Sony de kendi hamlesini yapmış oldu.
Ekranda bulunan sensörler üç adet olarak gözükürken, bunların basınç, sıcaklık ve hızlanma sensörü olduğu belli oluyor. Bu sayede Sony, tablet telefonların nasıl kullanıldığını öğrenmeyi amaçlıyor. Örneğin ortadaki basınç sensörünün dokunmatik ile alakası yok. Cihazın katlı olarak mı açılarak mı kullanıldığını görmeyi amaçlıyor.
Bu sensörler sayesinde cihaz, kullanım şekline göre uygun olan format ve arayüzde içerik gösterecek. Sensörler, geçişlerin akıcı ve doğru olması için kullanılacak. Örneğin tablet modunda birisiyle yazışırken ekranı katlarsanız, arka kısımda başka bir uygulama ya da bir ekran koruyucu gözükebilir.
Bu yeni ekranların pratikte ne kadar kullanışlı olacağı tartışmaya açık olsa da, bir gün Sony bu ekranı gerçek bir üründe kullanmaya karar verirse o zaman gerçekte nasıl olduğunu, ne kadar işlevsel olduğunu görebiliriz. Büyük isimlerin teker teker katlanabilir ekran yapması, bu teknolojinin geleceği konusunda heyecan veriyor.
Akıllı telefon şirketleri en modern, en güncel akıllı telefonları tanıtmak için birbirleriyle yarışırken Panasonic, birkaç yıl öncenin teknolojisine sahip olan Eluga Ray 800 modelini...
Akıllı telefonlar, hızlı gelişen teknolojiyle birlikte, profesyonel kameraları yaklamaya oldukça yaklaşıyor. ...
Google, sosyal medya platformu Google+'ı bu ayın başında sonlandırmış olsa da kod tabanını hala saklıyor. Google+, emekliliğini yine aynı kod tabanını kullanan fakat kurumsal odaklı...