Ücretsiz Hosting nasıl alınır?

Ücretsiz Hosting nasıl alınır?

Merhaba sevgili Teknforame takipçileri, bu içeriğimizde tamamen bedava ücretsiz hosting’e nasıl sahip olab

Merhaba sevgili Teknforame takipçileri, bu içeriğimizde tamamen bedava ücretsiz hosting’e nasıl sahip olabileceğinizi anlatacağız. İnternet sitesi kurmak için olmazsa olmaz unsurlardan biri de hosting barındırmanızın olmasıdır. Eğer herhangi bir hosting hesabınız bulunmuyorsa maalesef sitenizi yükleyebileceğiniz bir alanınız bulunmuyor demektir.

  • Hosting terimleri ve anlamları

Hosting hesapları kendi içerisinde birçok farklı özellik barındırır ve bu özelliklere göre fiyatları değişiklik gösterebilir. Hosting terimleri ve anlamları ile ilgili içeriğimize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Şimdi gelelim asıl konumuza. Eğer siz de web sitesi kurmak istiyorsanız ve yeteri kadar bütçeniz yoksa, öncelikle ücretsiz bir hosting hesabına sitenizi kurabilirsiniz. Piyasada birçok bedava hosting veren siteler bulunuyor. ancak bunların birçoğu kısıtlı özelliklerle sizi ileride zor duruma sokabilir.

BEDAVA HOSTING NASIL ALINIR?

Hem ücretsiz hem de sunduğu özelliklerle gayet kullanışlı olan byethost firmasından nasıl ücretsiz hosting alabileceğiniz göstereceğiz. Öncelikle BURAYA tıklayarak byet host’un ana sayfasına gidin ve ‘Signup for free hosting’ butonuna tıklayın.

bedava hosting al

Ardından aşağıdaki gibi bir kayıt formu karşınıza çıkacak. Bu kısımda Subdomain Name kısmına sitenizin ismini yazın. (site uzantınız otomatik olarak belirlenecek, sadece sitenizin ismini girin)

Daha sonra kullanıcı adı ve şifre gibi gerekli alanları doldurun ve en altta bulunan kayıt butonuna basın.

bedava hosting

Kaydınızı başarıyla oluşturduktan sonra e-posta adresinize gelen onay linkine tıklayın ve hosting hesabınızın oluşturulmasını bekleyin. Hesap bilgileriniz oluşturulduktan sonra bedava hosting paketiniz ile ilgili bilgiler ekranda belirecek. Bu kısımda ekran görüntüsü alıp bilgilerinizi saklamayı öneriyoruz.

Daha sonra otomatik olarak cpanel hosting ekranına yönlendirileceksiniz. Eğer daha sonra bu ekrana ulaşmak için BURADAN giriş sayfasına gidebilir ve bilgilerinizle tekrar giriş yapabilirsiniz.

Önerilen içerik:  2019'un en kötü şifreleri açıklandı
bedava hosting nasıl alınır

Eğer yukarıdaki panel ekranına başarılı bir şekilde ulaştıysanız tebrikler. Artık bedava hosting alma işlemini tamamladınız demektir. Bu panelden hosting hesabınız ile ilgili birçok ayarlamayı yapabilir ve wordpress dahil birçok hazır yönetim sistemini sitenize tek tıkla kurabilirsiniz.

Siteniz artık kullanıma hazır. Sitenizi kurduktan sonra gerekli optimizasyon işlemlerini yapmanız sitenizin sağlığı açısından önem arz etmektedir.

Sitenize uygun içeriklerin hazırlanmasından tutun internet sitenizin hız optimizasyonuna kadar birçok alanda siteniz ile ilgili gerekli çalışmaları gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu işlemleri ne kadar doğru yaparsanız siteniz o kadar kaliteli bir platform olacaktır.

Siteniz hangi alanda yayın yapıyor olursa olsun gerekli içeriklerin çeşitli kurallar çerçevesinde kaliteli bir şekilde hazırlanması ve kullanıcılarla buluşturulması çok önemlidir. Bu yüzden içeriklerinizi dikkatli ve kullanıcı odaklı oluşturmanız çok önemlidir. Biz çok kaynaktan yararlanarak konuyu derinlemesine anlatan içeriler oluşturmanızı tavsiye ediyoruz.

Sitenizin içeriği kadar hızı da çok önemlidir. Yapılan araştırmalara göre kullanıcılar ilk birkaç saniye içerisinde giremedikleri siteleri kaliteleri ne seviyede olursa olsun tercih etmediklerini gösteriyor. Dolayısıyla internet hızınızın kabul edilebilir seviyelerde kalması çok önemlidir.

Kurulumunu yaptığınız sitenizin hız testi işlemini gerçekleştirerek mevcut hızını ölçebilir ve gerekli optimizasyon işlemlerini yapabilirsiniz. Sitenizin hızını etkileyen faktörleri iyi belirleyerek hızınızı düşürecek hamlelerden kaçınmanız yararınıza olacaktır.

Bu yazımızda sizler için hosting nasıl seçilir, site kurulumunun nasıl yapılması gerektiği ve kurulum tamamlandıktan sonraki yapılması gerekenlerden kısaca bahsetmeye çalıştık. İnternet sitenizin bu esaslara göre kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.




Lenovo, Dünyanın İlk 5G Dizüstü Bilgisayarını Tanıttı
Lenovo, Dünyanın İlk 5G Dizüstü Bilgisayarını Tanıttı

MWC Shanghai etkinliğinde yer alan Lenovo, 5G destekli akıllı telefonunun yanı sıra dizüstü bilgisayarının da tanıtımını yaptı. ...

İPad Pro’nun SoC’sine Sahip Apple TV (2020), 8 Aralık’ta Piyasaya Çıktı
İPad Pro’nun SoC’sine Sahip Apple TV (2020), 8 Aralık’ta Piyasaya Çıktı

(Via LeaksApplePro tarafından sızdırılmış gibi wccftech Twitter’da), yeni Apple TV bir spor olacak A12Z Biyonik SoC’u . Anımsarsanız bu, iPad Pro 2020 modeline güç veren...

Windows 0x00000024 hatası nasıl düzeltilir?
Windows 0x00000024 hatası nasıl düzeltilir?

0x00000024 hatası özellikle Windows kullanılarının sık sık karşısına çıkan ve “mavi ekran” diye tabir edilen bir sorundur. Bu sorundan etkilenen bazı kullanıcılar, hatanın belirli...