WhatsApp hizmet şartlarını değiştirir: Bilinmesi gerekenler 2021

WhatsApp hizmet şartlarını değiştirir: Bilinmesi gerekenler 2021

Facebook’un sahip olduğu ve 2 milyardan fazla kullanıcı tabanına sahip popüler iletileşme platformu WhatsApp, sürpriz bir hareketle saklılık siyasetini aktüelledi. Kullanıcılar, bu bildirimi, uygulamada bulunan yeni siyaset kümesini daraltan bir açılır ikaz aracılığıyla alıyor. Bu, Facebook’un saklılık vaadi ve kullanıcının alakasını tehlikede tutma ile ilgili büyük bir tartışma başlattı.

Bu yüzden, şimdi insanlar ya bu saklılık kaygılarıyla yaşamak zorunda kalacaklar veyahut uymazlarsa, başka bir iletileşme hizmetine sonsuza kadar geçmek zorunda kalacaklar. Net olarak, Facebook’un yolu ya da kullanıcılar için otoban!

İlk saklılık taahhüdü

Facebook, WhatsApp’ı 19 milyar dolara satın aldığında, kullanıcının saklılığını savunmaya ve üzerinde hiçbir farklık yapılmayacağına söz verdiler. Bununla beraber, iletileşme uygulamasının verileri, daha iyi reklam amaçlaması için düşünülen olarak Facebook ile paylaşıldı – ancak kullanıcılar rastgele bir dizge ilave etmeden istedikleri vakit vazgeçebilirler. Şimdi, devre dışı bırakma seçeneği 8 Şubat’a kadar tamamiyle kaldırılacağı için tablolar değişti (en azından Avrupa dışında). Yeni politikaları reddedin ve artık WhatsApp’ı kullanamayacaksınız.

2016’dan beri sohbetlerde uçtan uca şifreleme ile uygulamanın “saklılığınıza saygı” DNA’sından gelen U dönüşü, en hafif tabirle hayal kırıklığı yaratıyor. Açıkçası, uygulama yanlış ellere geçti ve şimdi Facebook, iş modelinin nasıl çalıştığına değin derin kökleri olan kendi gelir yaratma nedenleri için kullanıcı verilerini kullanmak için her şeyi yapıyor.

WhatsApp hizmet koşullarını değiştirir: Bilinmesi gerekenler

Yeni politika belirlendi

Saklılık politikası ve hizmet şartları, en iyi vaziyette normal bir kullanıcı için net olmayacak şekilde (seyyaredeki diğer tüm politikalar gibi) 8.000 tek kelimelik uzun bir legal jargonla belirlenmiştir. Hasılı, hizmet şimdi konum verileri, pil düzeyi, IMEI numarası, mobil ağ ve daha fazlasını içeren verileri ana şirket ile paylaşacak.

Yalnızca bu değil, uygulama, katıldığınız gruplar, gerçek zamanlı vaziyet, profil resimi ve hem de uygulamadaki çevrimiçi durumunuzla alakalı verileri ana şirket Facebook ile paylaşacaktır. Bu yeterli değilse, WhatsApp’ın yeni siyasette “İşlemler ve Ödeme verileri” isimiyle ayrı bir bölümü vardır. Zati düşündüyseniz, o vakit bunun hatırı için size söyleyelim – uygulama aracılığıyla yaptığınız ödemelerin bilgileri de saklanacaktır. Facebook bunu sadece tahlil emeliyle kullandığını öne sürüyor ve en kötü senaryoda bu şekilde kalmasını umalım.

WhatsApp hizmet koşullarını değiştirir: Bilinmesi gerekenler

Alçakgönüllü bir kullanıcı olarak bunun hiçbir yansıması olmadığını düşünebilirsiniz, ancak uzmanlar şahsi verileriniz artık daha fazla sömürü ihtimaline maruz kaldığından uzun vadede kaybedecek çok şey olduğunu biliyor, ancak Facebook tabii olarak bunu yapmak istemiyor olsa da çevrimiçi uzay işleri göründüğü kadar kolay değil.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Apple, Susam Sokağı'yla Çocuklara Kodlamayı Öğretecek
Apple, Susam Sokağı'yla Çocuklara Kodlamayı Öğretecek

Bugün düzenlediği "Gösteri Zamanı" etkinliğiyle Apple, çocuklara yönelik yeni çalışmasını da duyurdu. ...

#SUSAMAM Şarkısı YouTube’da 1 Milyon Beğeniye Ulaştı
#SUSAMAM Şarkısı YouTube’da 1 Milyon Beğeniye Ulaştı

Şanışer ve beraberindeki 18 sanatçının birlikte seslendirdiği #SUSAMAM şarkısı YouTube’da çok ciddi beğeni sayısına ulaştı. Şarkı, YouTube Trend’lerde dünden beri 1. sırada...

Google Chrome'da Yer Alan Şifre Yöneticisi Nasıl Kullanılır?
Google Chrome'da Yer Alan Şifre Yöneticisi Nasıl Kullanılır?

Google Chrome'a kaydedilen şifreleri görebileceğinizi ya da isterseniz kaydedilen şifreleri hafızadan silebileceğinizi biliyor muydunuz? Google Chrome'da yer alan şifre yöneticisi, tüm...