Zoom “unable to connect 5003” hatası nasıl çözülür?

Zoom “unable to connect 5003” hatası nasıl çözülür?

Zoom “unable to connect 5003” hatası, özellikle koronavirüs döneminde oldukça popüler hale gelen video konferans uygulaması Zoom kullanıcıları arasında yaygınlaşmış durumda. Söz konusu hatayı alan kullanıcılar “Unable to connect” uyarı penceresi ile birlikte “Error code: 5003” yazısıyla karşılaşırlar.

Söz konusu hata mesajı, kullanıcılar masaüstü uygulaması aracılığıyla bir toplantıya katılmaya çalıştıklarında ortaya çıkar. Zoom “unable to connect 5003” hatası genellikle tarayıcı görüşmeleri üzerinden değil, Zoom’un masaüstü uygulamasında meydana geliyor.

zoom 5003 hata kodu

Bu içeriğimizde, Zoom 5003 hatası sorununu çözebilecek bazı yöntemlerden detaylıca bahsedeceğiz. Görünüşe göre söz konusu hata kodu, sisteminiz Zoom sunucuları ile bağlantı kuramadığında ortaya çıkıyor. Bu, sisteminizdeki bir şeyin masaüstü uygulamasına müdahale ettiği ve dolayısıyla bir bağlantı kurmasını engellediği anlamına gelir. 

Sonuç olarak, toplantılara katılamazsınız ve belirtilen hata mesajı açılır. Bu davranışı gerçekten tetikleyebilecek farklı faktörler vardır. Gelin bu faktörleri tek tek inceleyelim.

ADIM #1: ÜÇÜNCÜ TARAF ANTİVİRÜS UYGULAMASINI KALDIRIN

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 5003 hatası, masaüstü uygulaması Zoom sunucularıyla başarılı bir şekilde bağlantı kuramadığında ortaya çıkıyor. Bu da sisteminizdeki herhangi bir şeyin bağlantıyı engellediği anlamına geliyor.

Virüsten koruma yazılımının, sisteminizi tam olarak koruyabilmesi için bazı uygulamaları engellediği zaten biliniyor. Ancak bu durum, zaman zaman bazı uygulamaların çalışmasını engelleyen hatalara neden olabiliyor. Böyle bir senaryoda, sisteminizdeki antivirüs yazılımını tamamen kapatmanız ve ardından Zoom’da bir toplantıya katılmayı denemeniz gerekiyor.

Eğer söz konusu virüs programını devre dışı bıraktıktan sonra, Zoom 5003 hatası ortadan kaybolursa, sorunun kaynağını buldunuz demektir. Şimdi yapmanız gereken tek şey, o antivirüs programını sisteminizden tamamen kaldırmak ve farklı bir antivirüs programına geçiş yapmaktır.

Son olarak, sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol etmeden önce virüsten koruma yazılımını kaldırmanızı ve ardından sisteminizi yeniden başlatmanızı öneriyoruz.

ADIM #2: AĞ BAĞDAŞTIRICISI AYARLARINI SIFIRLAYIN

Zoom “unable to connect 5003” hatasını, antivirüs programından farklı olarak ağ ayarlarınızdan da kaynaklanıyor olabilir.  Böyle bir durumda yapmanız gereken şey, sisteminizdeki ağ bağdaştırıcısı ayarlarını sıfırlamak ve ardından sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol etmektir.

Ağ bağdaştırıcısı ayarlarını kolayca sıfırlamak için, yalnızca aşağıda verilen talimatları izleyin:

Öncelikle Windows arama kısmına “Komut istemi” yazın ve sonuçlarda çıkan “Komut istemi” seçeneğine sağ tıklayarak “Yönetici olarak çalıştır”a tıklayın.

zoom 5003 hatası komut istemi açma

Komut istemi açıldıktan sonra çıkan pencereye sisteminizdeki DNS’yi temizlemek için ipconfig / flushdns yazın ve enter tuşuna basın.

zoom 5003 flush dns komutları

Ardından Windows Soketini (winsock) sıfırlamak için netsh winsock reset komutunu girin ve yine enter tuşuna basın.

zoom 5003 hata kodu winsock ayarı

Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Zoom programını çalıştırıp söz konusu hatayı alıp almadığınızı kontrol edin.

ADIM #3: DNS AYARLARINIZI DEĞİŞTİRİN

Zoom 5003 hata kodu, DNS adresleriniz nedeniyle de meydana gelebilir. Bazı durumlarda, internet servis sağlayıcılarınızdan gelen DNS ayarları, Zoom sunucularıyla bağlantı kurmanızı engelliyor olabilir. Bu sorunun önüne geçebilmek için, DNS ayarlarınızı değiştirdikten sonra, yine Zoom uygulamasına girip hata alıp almadığınızı kontrol edebilirsiniz.

DNS ayarlarını nasıl değiştireceğinizi bilmiyorsanız, DNS değiştirme: Windows DNS ayarları nasıl değiştirilir? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz. Ayrıca güncel DNS adresleri için En hızlı ve en güncel DNS adresleri – 2020 listemize bakabilirsiniz.

Bu içeriğimizde, Zoom “unable to connect 5003” hatası ve olası çözüm yollarını sizlerle paylaştık. Bir sonraki içeriğimizde görüşmek üzere.

The post Zoom "unable to connect 5003" hatası nasıl çözülür? first appeared on Resimlink.




Bataryanın Telefonu Var: Energizer Power Max P18K Pop
Bataryanın Telefonu Var: Energizer Power Max P18K Pop

Ünlü pil üreticisi Energize, MWC 2019'da 18.000 mAh boyutunda bir bataryaya sahip akıllı telefonunu tanıttı. ...

Hackerlık Yaparak Milyonlarca Dolar Kazanmak Nasıl Bir Şey?
Hackerlık Yaparak Milyonlarca Dolar Kazanmak Nasıl Bir Şey?

Hackerlar, insanların kafasında çoğu zaman bir odaya doluşup bulduğu her sistemi ele geçiren şapkalı figürler olarak yer bulur. Ancak her bilgisayar korsanı bir suçlu değildir ve çoğu...

Xiaomi 1 Nisan’da 20 Adet Yeni Ürün Tanıtacak
Xiaomi 1 Nisan’da 20 Adet Yeni Ürün Tanıtacak

1 Nisan şakasıdır o, öyle olmasa yerinde duramazsın dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak öyle değil Xiaomi gerçekten de tamı tamına 20 yeni ürün tanıtacak. ...