Zuckerberg'in ses kaydı sızdı: Gider savaşırız

Zuckerberg'in ses kaydı sızdı: Gider savaşırız

Sosyal medya devi Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in Demokrat aday adayı Elizabeth Warren i

Sosyal medya devi Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in Demokrat aday adayı Elizabeth Warren ile ilgili bir ses kaydı ABD basınına sızdı.

The Verge‘ın yayınladığı ses kaydında Zuckerberg, Warren’ın Kasım 2020’de ABD’de yapılacak seçimlerde başkan seçilmesi halinde çekincelerini anlatıyor.

Kayıtlarda Facebook CEO’su, Demokrat aday adayı Warren’ın başkan seçildikten sonra Amerikalı teknoloji devlerini bitirme vaadini yerine getirmesi durumunda buna karşı duracaklarını söylüyor.

Elizabeth Warren ve Mark Zuckerberg

ZUCKERBERG: BİRİ TEHDİT EDİYORSA GİDER SAVAŞIRSINIZ

Mark Zuckerberg, geçtiğimiz Temmuz ayında şirket çalışanlarına yaptığı konuşmanın sızan ses kayıtlarına göre, “Doğru cevabın şirketleri parçalamak olduğunu düşünen Elizabeth Warren gibi biri var. Eğer başkan seçilirse yasal bir mücadeleye gireceğimizi ve kazanacağımızı düşünüyorum. Bu durum bizim için çok mu kötü olur? Evet. Hükümetimize karşı büyük bir dava açmak istemem ama günün sonunda biri sizin varoluşunuzu tehdit ediyorsa da gider savaşırsınız.” ifadelerini kullanıyor.

Önerilen içerik:  İnternetten Para Kazanma Yolları 2020
Facebook CEO’su Mark Zuckerberg

Massachusetts Senatörü Warren, geçtiğimiz Mart ayında Medium‘da yazdığı bir yazıda, “Günümüzün büyük teknoloji şirketleri ekonomimizin, toplumumuzun ve demokrasimizin üzerinde aşırı bir güce sahip. Çıkarları için özel bilgilerimizi kullanarak rekabeti dümdüz etmiş durumdalar.” diye yazmıştı.

Warren bazı anketlerde bir diğer Demokrat aday adayı Joe Biden’ın önünde yer alıyor. ABD’li senatör, geçtiğimiz salı günü Twitter paylaşımında Facebook gibi teknoloji devlerine yasa dışı rekabet engelleyici fırsatlar sunan yolsuzluk sistemini dönüştürmek istediğini belirterek, “Facebook, Google ve Amazon gibi şirketleri sorumlu tutmaktan korkmuyorum.” diye eklemişti.

Facebook, geçtiğimiz Temmuz’da Cambridge Analytica skandalının ortaya çıkmasıyla birlikte Federal Ticaret Komisyonu tarafından 5 milyar dolar para cezasına çarptırılmıştı.




Exxen Önerileri Exxen Dizileri Ve İzlemenizi Tavsiye Ettiğimiz Programlar 2021
Exxen Önerileri Exxen Dizileri Ve İzlemenizi Tavsiye Ettiğimiz Programlar 2021

Acun Ilıcalının platformu Exxen dizi teklifleri ve izlenebilecek programlar teklifi yapmadan önce Exxen ile ilgili bilgi verelim. Sosyal medyada büyük ses getiren yatırımı olan Exxen,...

‘Nokia Smart TV’ Hakkında Tüm Bilinenler
‘Nokia Smart TV’ Hakkında Tüm Bilinenler

Bu ayın başlarında bir akıllı televizyon üzerinde çalıştığını duyuran Nokia, ürünün tanıtımı için onaylanmış lansman tarihi verdi. Bu yazımızda ise önümüzdeki hafta...

Bir Mobil Uygulamanın Tehlikeli Olduğunu Nasıl Anlarsınız?
Bir Mobil Uygulamanın Tehlikeli Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Uygulama marketleri, işletim sistemi fark etmeksizin iyice kalabalıklaşmaya başladı. Nasıl alışveriş merkezine gidiyor, güvenmediğiniz bazı markaların mağazalarına girmiyorsanız,...