Micron'un Diğer SSD’leri USB Gibi Gösteren Rekortmen SSD'si

Sunucu pazarını sallamaya hazırlanan Micron’un yeni sürücüleri; okuma ve yazma hızı konusunda rekor kırdı. 3D Xpoint sürücüler, saniyede 9 GB okuma ve yazma sınırını aştı.


Modernleşen bilgisayarlarla birlikte hafıza ve depolama birimleri gelişiyor ve veriye ulaşma süreleri gün geçtikçe azalıyor. Micron, şimdi dünyanın en hızlı SSD’leri ile ortalığı daha da karıştırmaya hazırlanıyor. 

X100 adlı SSD, saniyede 9 GB okuma ve yazma hızına ulaşabiliyor. Bunu yapmak için 2,5 milyon arayüz bağlantısı kullanıyor ve sadece 8 mikrosaniye gecikme yaşıyor. Benzer noktaya ulaşan başka SSD’ler de var ancak X100’ün farkı, bu seviyeye ekstra soğutma gibi ihtiyaçları, düzensiz akış gibi problemleri olmadan erişebiliyor. 

'3D Xpoint teknolojisinin potansiyeli, veri merkezlerine geliyor'

micron x100 ssd

Ürün hakkında açıklamalarda bulunan Micron Uygulama Başkan Yardımcısı ve CBO’su Sumit Sadana, Micron’un gelişmiş X100 ürünü, 3D Xpoint teknolojisinin sarsıcı potansiyelini veri merkezlerine getiriyor. Uygulamalar için sınırları aşan performans ve yeni kullanımları mümkün kılıyor” açıklamasında bulundu ve ürüne olan güvenlerini gösterdi.

Micron, daha önce de Intel ile iş birliği yaparak IM Flash’ı geliştirmişti. 2005 yılındaki bu hamle, depolama teknolojileri alanında bir devrim olarak kabul edilmişti. O hamlenin sonucu olarak 3D XPoint doğmuştu. RAM ve NAND arasındaki bu dayanıklı yapı, oldukça yoğun veri taşıyabiliyor ve gecikmeler azaltıyordu. Oldukça pahalı Intel Optane SSD’ler ile gelen bu yapı, Micron’un işe girmesiyle birlikte daha ulaşılabilir olacak. Yeni sürücü de pahalı olacaktır ancak daha makul fiyatlı ya da daha performanslı bir donanım olması muhtemel. 

X100’ün şu anda doğrudan bir rakibi gözükmüyor. Var olan PCIe 4.0 SSD'ler piyasanın en hızlıları ve yaklaşık saniyede 5 GB eşiğini aşamıyor. Raid 0 gibi çoğu işlem için fazla dengesiz olan bir konfigürasyonla bu eşik aşılsa da tercih edilmiyor. 

X100’ün şu andaki en yakın rakibi Samsung PM1733 ve Samsung PM1735 gibi gözüküyor. Bu sürücüler saniyede 8 GB hıza erişebiliyor. Yazma hızları ise 3,8 GB’ta kalıyor. Micron, henüz bu sürücüler için bir çıkış tarihi açıklamadı. Micron’un bu konuda hiçbir acelesi yok ve yeni sürücüleri kağıt üzerinde olduğu kadar iyiyse rakipleri onları yakalayana kadar epey zamanları var. 

Micron'un yayınladığı tanıtım filmi:




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Alibaba.com’un İsmi Neden Alibaba? İşte Başarı Hikayesi
Alibaba.com’un İsmi Neden Alibaba? İşte Başarı Hikayesi

Dünyanın sayılı e-ticaret sitelerinden birisi olan Çin merkezli Alibaba, 100 milyondan fazla kitleye hitap ediyor. Jack Ma tarafından kurulan Alibaba’nın kuruluş hikayesi, Jack Ma’nın...

Yapay Zeka, Shakespeare'in 400 Yıllık Sırrını Çözdü
Yapay Zeka, Shakespeare'in 400 Yıllık Sırrını Çözdü

Hayatımızdaki ağırlığını giderek artıran yapay zeka, 400 yıllık bir gizemi aydınlığa kavuşturmayı başardı. Geliştirilen bir yapay zeka yazılımı, İngiliz şair ve oyun yazarı...

Nokia 9 Pureview'in Tanıtımı Yine Ertelenmiş Olabilir
Nokia 9 Pureview'in Tanıtımı Yine Ertelenmiş Olabilir

Nokia'nın 5 kameralı telefonu olan Nokia 9 Pureview'in tanıtımı iyice yılan hikayesine döndü. Tanıtım, şu an için Şubat ayına kalmış gibi görünüyor. ...