BTK'nin İnternet ile İlgili Danışmanlık Verdiği Site

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından bir süre önce yayınlanan internetyardım.org isimli sitede, sakıncalı içeriklere ilişkin her türlü sorunuza yanıt bulabiliyorsunuz. Bilgi güvenliği, mahremiyet, sosyal medya, çevrimiçi oyunlar ve daha pek çok konuda Türkiye’deki internet kullanıcılarına ücretsiz danışmanlık veriliyor.


İnternet ile ilgili sorunlarımız artık teknik boyutun ötesine geçti. Çevrimiçi ortamdaki bazı içerikler, yasaları ihlal ettiği gibi güvenliğimizi de tehdit ediyorlar. Mahremiyetimize göz diken hizmetler de cabası. Peki internetteki tekinsiz ortamla ilgili sorularımız olduğunda kime danışacağız?

BTK’nin İnternet Yardım Merkezi, internetyardim.org.tr isimli uzantı üzerinden hizmet veriyor. Site üzerinde yasadışı içerikler, mahremiyet, bilgi güvenliği, internet ve sağlık, sosyal ağlar, oyunlar ve siber zorbalık gibi kategoriler altında bilgilendirmeler yapılıyor. 

Bu başlıklar haricinde mevcut soru veya sorununuzu doğrudan iletebildiğiniz bir arama motoru da mevcut. Örneğin “Sosyal medyada tanımadığım bir insan bana hakaret etti?” araması yapabilir, bu durumda hangi yolları izleyeceğinizi öğrenebilirsiniz. 

En önemli konu başlıklarından birisi ise çevrimiçi oyunlar. Çocukların psikolojik ve bilişsel sağlığını korumak adına ebeveynlerin her detayını sonuna kadar öğrenmesi gereken sorular ve yanıtları bulunuyor

Site üzerinde internette dolaşımda olan zararlı yazılımlar, kötü niyetli e-postalar, alışveriş güvenliği gibi önemli konularda destek alabilirsiniz.

Tahmin ettiğiniz üzere bu site üzerinden internet bağlantınız, kullandığınız cihazların teknik özellikleriyle ilgili destek bulmanız mümkün değil.

BTK’nin resmi internet sitesine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Kısa Süreliğine Ücretsiz 5 Android Oyun
Kısa Süreliğine Ücretsiz 5 Android Oyun

Nisan ayının ilk haftasındaki Google Play Store indirimlerinde ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan Android oyunları sizler için derledik. ...

"Anestezi Cihazlarının Hacker Saldırılarına Açık"
"Anestezi Cihazlarının Hacker Saldırılarına Açık"

Bazı hastanelerde kullanılan anestezi makinelerinin hacklenebildiği ve uzaktan kontrol edilebildiği ortaya çıktı. Bu gelişme, sağlık sektöründe kullanılan teknolojik ekipmanlara olan...

Honor 20 Pro Muhtemelen Pembe-Beyaz Renkte Olacak
Honor 20 Pro Muhtemelen Pembe-Beyaz Renkte Olacak

Huawei’nin alt markası Honor’un yeni serisi Honor 20’nin 4 kameralı olacağı beklense de, rengi hakkında soru işaretleri vardı. Bugün Weibo’da yayınlanan bir fotoğraf, cihazın...