Windows 10 Kasım 2019 Güncellemesini Hemen Almanın Yolu

Microsoft, Windows 10 için Kasım 2019 güncelleştirmesini resmi olarak duyurdu. Kasım ayının ikinci haftasında yayınlanacak olan güncellemeyi almak için o kadar beklemek istemiyorsanız güncellemeyi nasıl hemen alabileceğinizi haberimizde bulabilirsiniz.


Windows 10’un dönemsel güncellemelerinden biri olan Kasım 2019 güncelleştirmesi, 12 Kasım tarihinden itibaren dünyanın dört bir yanındaki bilgisayarlara dağıtılmaya başlanacak. Microsoft, donanımınız için güncelleme sırası geldiğinde bir bildirim ile haber verecek. 

Öte yandan güncellemeyi almak için beklemeyi istemiyorsanız kullanabileceğiniz iki farklı alternatif var. Bunlardan biri Windows Insider programına üye olmak, diğeri de güncellemeyi Windows Insider sitesinden elle indirip kurmak. 

Windows Insider üyeliğiyle güncelleme:

windows 10 güncelleme

Yeni güncellemeleri elde etmenin en kolay ve en hızlı yolu Windows'un Insider programındaki Sürüm Önizlemesi Kademesi adlı özelliği kayıt olmak. Böylece Windows 10 ayarları içerisinde Windows 10 1909 (19H2) güncelleştirmesini indirebiliyorsunuz. Bu yöntem, ISO indirip güncellemeyi kurmaktan daha hızlı. Microsoft internet sitesinden katılabilmenin mümkün olduğu programın üyesiyseniz yapmanız gerekenler şu şekilde:

  1. Başlat menüsünü açın.
  2. Ayarlar’a erişmek için dişli simgesine basın.
  3. Güncelleme & Güvenlik kısmında Windows Insider Programı’na gelin.
  4. Windows Insider sayfasında ‘Başla’ seçeneğine tıklayın.
  5. Microsoft hesabınızı bağlayın.
  6. Sürüm Önizlemesi Kademesi’ne “Sadece düzeltmeler, uygulamalar ve sürücüler’ seçeneği ile dâhil olun. Bu özellik, kısaca Sürüm Önizlemesi diye de bilinir. 
  7. Yasal uyarıları okuyun ve onaylayın.
  8. Sisteminizi yeniden başlatarak Sürüm Önizlemesi Kademesi'ni aktifleştirin. 
  9. Son olarak Ayarlar’da Güncelleme & Güvenlik kısmında Windows Güncelleştirmesi kısmına gelin ve güncellemeleri kontrol edin. 

Güncellemeleri görememeniz durumunda ise Windows Insider Programı’nda kayıt olduğunuz kademenin aktif olup olmadığını kontrol edin. Aktifse ve güncelleme gözükmüyorsa 24 ile 48 saat arası beklemeniz gerekebilir.

Windows 10 1909’u ISO ile kurma:

windows 10 iso güncellemesi

Windows10’un son güncellemesini ISO dosyası olarak indirerek kurmak da mümkün. Bu alternatifi kullanmak isteyen kişilerin yapması gerekenler ise şöyle: 

  1. Bu linkten Windows 10 Insider Preview (Release Preview)’i bulun. Build 1836’yı Select Edition başlığı altında göreceksiniz. 
  2. ISO dosyasını indirin.
  3. ISO dosyasını indirdikten sonra sanal sürücüye yükleyin ya da DVD, USB gibi harici bir kaynağa aktarın. 
  4. Güncellemeyi yükleyin. 

Bu yöntemde yeniden kurulum yapmak ya da var olan Windows versiyonunuzu yükseltmekte serbestsiniz. 




WhatsApp'tan Yalan Haberlere Karşı İki Önemli Özellik
WhatsApp'tan Yalan Haberlere Karşı İki Önemli Özellik

WhatsApp, yalan haberlerin ışık hızıyla yayılmasını engellemek için Android beta uygulamasına İletildi Bilgisi ve Sık İletildi adlı iki yeni özellik ekledi. ...

Nokia C1 Plus Çin’de Satışa Sunuldu 2021
Nokia C1 Plus Çin’de Satışa Sunuldu 2021

HMD Küresel , 14 Aralık’ta Avrupa’da Nokia C1 Plus akıllı telefonunu duyurdu. Çin, 25 Aralık’tan bu yana ön siparişler için mevcut . Tasarılandığı gibi, akıllı telefon şu...

Xiaomi, 11.11 İndirimlerinde 10 Dakikada 200 Bin TV Sattı
Xiaomi, 11.11 İndirimlerinde 10 Dakikada 200 Bin TV Sattı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, ciddi bir satış başarısına imza attı. Geçtiğimiz seneki rekorunu neredeyse altıya katlayan Xiaomi, ne kadar geliştiğini de kullanıcılarına göstermiş...