Microsoft Windows 7 Kullanıcılarına Yeni Bilgisayar Öneriyor

Microsoft'un desteğine son vermeye hazırlandığı işletim sistemi Windows 7 kullanıcılarına, bildirimler göndererek yeni bilgisayar almalarını tavsiye ediyor.


14 Ocak 2020 tarihinde son güvenlik güncelleştirmesi ile Microsoft, Windows 7'yi bitiriyor. Planlandığı üzere 10 yıl boyunca desteğini Windows 7 üzerine sürdüren Microsoft, belirtilen sürenin sona gelinmesiyle birlikte Windows 7'ye destek vermeyi bırakacak. Kullanıcılar Windows 7 kullanmaya devam edecek olsalar bile güvenlik açısından zayıf olacaklar. 

Sona yaklaşan Windows 7 kullanıcıları, son zamanlarda bilgisayarlarını açmalarıyla birlikte yeni bir bildirim mesajını görmeye başladılar. Microsoft tarafından yapılan bildirimlerde Windows 7 için sona gelindiği belirtiliyordu. Kullanıcıların ne yapmaları gerektiği konusunda ise Microsoft'un tavsiyesi, halen kurdukları bilgisayarlara Windows 10 yüklemek değil, yeni nesil bilgisayarlara geçilmesi gerektiği.

Microsoft tarafından şu an için Windows 7 Home Premium ve Windows 7 Ultimate için gönderilen bildirim ekranları bir daha hatırlatma seçeneği ile gizlenebiliyor. Ekranda bulunan destek sayfasına gidildiğinde ise Windows 7 işletim sisteminin gelecek olan son güncelleştirmenin ardından, kötü amaçlı yazılımlara ve virüslere karşı olan güvenliğin düşeceği ifade ediliyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Metacritic'e Göre, PlayStation Now'daki En İyi 10 Oyun
Metacritic'e Göre, PlayStation Now'daki En İyi 10 Oyun

PS Now'daki yüzlerce oyunun arasından seçim yapmakta zorlananlar için Metacritic tarafından 'en iyi oyunlar' listesi yayınlandı. Hep beraber listeye bir göz atalım. ...

Wi-Fi 6 Nedir, Wi-Fi 6 ile Neler Yapılabilir?
Wi-Fi 6 Nedir, Wi-Fi 6 ile Neler Yapılabilir?

Yeni nesil Wi-Fi 6, Samsung Galaxy S10 ile birlikte kullanılmaya başlandı. Peki nedir bu Wi-Fi 6? ...

Sadece Google One Kullanıcıları İçin VPN!
Sadece Google One Kullanıcıları İçin VPN!

Google Fi projesiyle birlikte kullanıcılarına VPN hizmeti sunan Google, hizmetini daha geniş kitlelere sunmak için son hazırlıklarını yapıyor. Artık Google One kullanıcıları...