Google Haritalar, Toplu Taşımadaki Yoğunlukları Gösterecek

İnternet kullanıcılarına pek çok alanda hizmet vermeyi sürdüren Google, Haritalar uygulamasına yeni bir özellik getirmek için çalışıyor. Google'ın üzerinde çalıştığı yeni özellik, toplu ulaşım sistemlerini konu ediniyor ve kullanıcılarına toplu taşıma araçlarının nerede olduğunu, ne kadar kalabalık olduğunu gösteriyor. Bu özellik ilk etapta 200 şehirde kullanılabilecek.


Google, internet kullanıcılarına pek çok hizmet sunuyor. Bir e-posta servisi, bulut hizmeti, YouTube, harita hizmeti ve çok daha fazlası. Ancak Google da dahil olmak üzere hiçbir şirket, sunduğu hizmeti öylece bırakıp gitmiyor. Platformlara yeni özellikler getiriliyor ve kullanıcılar için daha iyi bir deneyim yaşatılmaya çalışılıyor. Şimdi ise Google, Haritalar uygulamasında yeni bir özelliği hayata geçirmeye çalışıyor. Bu hizmet, özellikle de toplu taşıma kullanan kişileri yakından ilgilendiriyor.

Google'ın üzerinde çalıştığı bu yeni özellik, Haritalar kullanıcılarının toplu taşıma araçlarının nerede olduğu ve ne kadar kalabalık olduğunu anlamalarına yarıyor. Ayrıca bulunduğunuz konumdan geçen otobüs hatlarını da Haritalar'ın bu yeni özelliği ile öğrenebileceksiniz. Tüm bunlara ek olarak özellik, otobüs yolculuklarındaki süreyi, trafik yoğunluklarıyla karşılaştıracak ve bu sayede kullanıcılarına tahmini yolculuk süresini de gösterebilecek.

Haritalar uygulamasının bu özelliği ilk etapta 200'den fazla kenti kapsayacak. Google bu bağlamda, New York ve Los Angeles gibi büyük bölgelerin yanı sıra, küçük bölgelerde de bu özelliğin kullanılabileceğini açıkladı ancak listenin detaylarına yer vermedi. Google'ın bu özellik için Amerika Birleşik Devletleri'ne öncelik vereceği aşikar ama ilerleyen dönemlerde bu özelliğin diğer ülkelerde bulunan şehirlere de kayması bekleniyor.




Samsung Galaxy A9 Pro (2019) Duyuruldu
Samsung Galaxy A9 Pro (2019) Duyuruldu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kendi evinde gerçekleştirdiği lansmanla Galaxy A9 Pro (2019)'u duyurdu. ...

Netgear, 3300 TL'lik Yeni Wi-Fi 6 Yönlendiricisini Tanıttı
Netgear, 3300 TL'lik Yeni Wi-Fi 6 Yönlendiricisini Tanıttı

Netgear, Mayıs ayından itibaren tam 3300 TL'ye satışa sunulacak olan yeni Wi-Fi 6 destekli Nighthawk Tri-band AX12 Wi-Fi yönlendiricisini tanıttı. ...

Mars keşfi: Yenilik ve ticaretin itici gücü
Mars keşfi: Yenilik ve ticaretin itici gücü

Koronavirüs salgınının yol açtığı Dünya’daki yaşamın pek çok yönünün bozulmasına rağmen, ulusumuz ve dünyanın geri kalanı dikkatleri Mars’ın üzerinde toplamaya ve tamamen...