Spotify'ın Premium Kullanıcı Sayısı 100 Milyona Yaklaştı

2 farklı podcast firmasını satın alarak gücüne güç katan Spotify, ücretli üye sayısını da günden güne artırıyor.


Spotify, 2018'in 4. çeyreğine dair finans raporlarını paylaştı. Geçtiğimiz yılın 3. çeyreğinde 87 milyon premium abonesi bulunan platform, bu rakamı 96 milyona çekmeyi başardı. Elbette bu durumda Aile Planı kullanıcılarına ABD'de ücretsiz hoparlör verilmesi de bu artışta önemli rol oynadı.

Sadece 6 hafta gibi bir sürede 7 milyon ücretli abone kazanan platform, son günlerde pazarlık aşamasında olduğu podcast platformu Gimlet ile de anlaştı. Buna göre Spotfiy, şirkete 200 milyon dolarlık bir ödeme yapacak.

Geçtiğimiz haftalarda resmi paralı abone sayısını açıklayan Apple Music, toplamda 50 milyon aboneye ulaştıklarını belirtmişti. İki şirketin abone istatistiği bu şekilde sürerse çok yakında Spotify, Apple Music'i ikiye katlayacak.




Intel Core i9'un Beklenmeyen Kardeşi i9-9900T Ortaya Çıktı
Intel Core i9'un Beklenmeyen Kardeşi i9-9900T Ortaya Çıktı

Intel Core i9-9900T olduğu iddia edilen bir işlemci, iki gün önce Yahoo! Auctions'ta açık arttırmaya çıktı. Her T serisi işlemcide olduğu gibi buradaki "T" de, çipin i9-9900K'nın...

Bethesda’nın Fallout Shelter Oyunu Tesla Araçlara Geliyor
Bethesda’nın Fallout Shelter Oyunu Tesla Araçlara Geliyor

Tesla sahipleri çok yakında Bethesda’nın sevilen mini oyunu Fallout Shelter'ı araçları üzerinden oynayabilecekler. ...

Nokia Telefonların Güncelleme Tarihleri Açıklandı
Nokia Telefonların Güncelleme Tarihleri Açıklandı

Geçen yılın Eylül ayından bu yana cihazlarına Android 9.0 Pie güncellemesi yayınlayan HMD global, gelecekteki yol haritasını çizdi. ...