Facebook, Dijital Ödeme Sistemi Facebook Pay'i Tanıttı

ABD’li sosyal medya devi Facebook, şemsiyesi altındaki uygulamalar WhatsApp, Instagram ve Facebook için geliştirdiği yeni dijital ödeme sistemi Facebook Pay’i tanıttı. Peki, Facebook Pay kullanıcılara neler sunuyor? Bu ve daha birçok sorunun cevabı için haberimize geçelim.


Mark Zuckerberg’ün liderliğinde yoluna devam eden Facebook’un, sahip olduğu servisler aracılığıyla kullanıcılara bütünleşik bir deneyim sunmak istediğini zaten biliyoruz. WhatsApp, Instagram ve Facebook Messenger'ın mesajlaşma altyapısının bir araya gelmesi için yapılan çalışmalar, şirketin bu isteğine en somut örnek olarak gösterilebilir. 

Markalaşma sürecini bu üç ana uygulamayı ön plana çıkararak devam ettiren Facebook, yepyeni bir girişime daha imza attı. San Francisco merkezli şirket, WhatsApp, Instagram ve Facebook için yeni bir ödeme sistemi olan Facebook Pay'i tanıttı. 

Facebook Pay ile Messenger üzerinden para transferi yapabileceksiniz

facebook pay

Facebook, yeni dijital ödeme servisinin Facebook, Facebook Messenger, Instagram ve WhatsApp'ta bütünleşik bir deneyim sağlayacak, kullanışlı ve güvenli bir ödeme yöntemi olduğunu söylüyor. ABD’li şirket, Facebook Pay’i kullanan kişilere ait ödeme bilgilerinin güvenli ve korumalı olacağını taahhüt ediyor. Facebook’un kullanıcı verilerini yönetme konusundaki basiretsizliği göz önüne alındığında, bu sözün ne derece yerine getirileceği büyük bir merak konusu. 

Facebook Pay kullanıcılara neler sunuyor?

Tercih ettiğiniz bir ödeme yöntemini sadece bir kez tanımladıktan sonra Facebook çatısı altındaki tüm uygulamalarda kullanabilirsiniz. Ödeme geçmişini görüntüleyebilir ve ödeme seçenekleri yönetebilirsiniz. Ayrıca Facebook Pay servisinden gerçek zamanlı müşteri hizmetleri desteği de alabilirsiniz. 

facebook ödeme sistemi

Facebook Pay; bağışçılara, oyun içi satın alımlara, etkinlik biletlerine, Messenger'da kişiden kişiye yapılan para transferlerine ve Facebook Marketplace'deki belirli sayfalardan ve işletmelerden yapılan satın alımlara yönelik olarak bu hafta ABD'de kullanıma sunulacak. 

Şirket, dijital ödeme servisinin ilk etapta Facebook ve Facebook Messenger’da aktif olacağını; ancak yakın gelecekte Instagram ve WhatsApp gibi daha fazla hizmette kullanılabileceğini aktardı. Çoğu kredi kartı ve banka kartını destekleyen Facebook Pay’in Türkiye’de ne zaman sunulacağı ise henüz belli değil. 




lntel,11. Nesil İşlemcilerle Desteklenen NUC M15 Dizüstü Bilgisayar Kitini Tanıttı
lntel,11. Nesil İşlemcilerle Desteklenen NUC M15 Dizüstü Bilgisayar Kitini Tanıttı

Intel , altında şirketin bilgi işlem aygıtlarını piyasaya çıkardığı NUC markası olarak bilinen Sonraki Bilgisayar Birimi’ne sahiptir. Şimdiye kadar, şirket küçük form faktörlü...

Microsoft, Word'e Yapay Zekâ Destekli Bir Editör Getiriyor
Microsoft, Word'e Yapay Zekâ Destekli Bir Editör Getiriyor

Microsoft, bugün gerçekleşen Build 2019 geliştirici konferansında Word ve Word Online için Ideas isimli yapay zekâ editörü duyurdu. ...

Dev Kıyaslama: Samsung Galaxy S10 Plus vs S9 Plus vs Note9
Dev Kıyaslama: Samsung Galaxy S10 Plus vs S9 Plus vs Note9

Samsung'un en yeni amiral gemisi modeli Galaxy S10 Plus, geçtiğimiz yılın canavarları S9 Plus ve Note9'dan ne gibi farklı özellikler sunuyor? Teker teker inceliyoruz. ...