Bir Araştırmaya Göre 8 Farklı Türde Oyuncu Bulunuyor

Video oyun sektörünün hızla yükselmeye devam ettiği günümüzde, bir pazar araştırma şirketi kaç çeşit oyuncu olabileceği üzerine bir çalışma yaptı. Oyunseverleri mümkün olan en geniş yelpazeye yerleştirmek isteyen araştırmacılar, 8 farklı türde oyuncu grubunun bulunduğunu belirttiler.


Ünlü bir pazar araştırma şirketi, video oyunlarını oynamayı seven kişiler hakkında bir araştırma yaptı. Merak edilen şey, genel olarak kaç türde oyuncunun olduğuydu. Kimileri sadece zaman geçirmek için oyun oynuyordu, kimileri de oyun bağımlısıydı ve bu düşünceler doğruydu. Ancak mümkün olan en geçiş yelpazede nasıl bir çeşitlilikten bahsedilebilirdi? Yapılan araştırmanın sonucunda 8 farklı çeşit oyuncu olduğu belirlendi. Belirlenen bu türlerde en çok üyere sahip olan grup 'zaman geçirmek için oyun oynayanlardı' ve genele göre oranı yüzde 27 olarak belirlendi. En az üyeye sahip olan grup ise 'geleneksel oyuncular'dı. Geleneksel oyuncular için video oyunları, bir gelenek halini almıştı. Bulabildikleri tüm oyunlara sahip olmak istiyorlardı ve pek çok oyun konsoluna sahiplerdi. Bu grubun genele oranı ise yüzde 4. Gelin şimdi bu sınıfları teker teker inceleyelim.

1. Grup: Zaman Geçirmek İçin Oyun Oynayanlar Grubu (Yüzde 27)

Pek çoğumuz aslında bu grubun içinde bulunuyoruz. Bu gruba girenler için aslında oyunun isminin ne olduğunun bir önemi yok genel olarak amaçları boş vakitlerini değerlendirmek, can sıkıntılarını gidermek.

2. Grup: Geliştirmek veya Test Etmek İçin Oyun Oynayanlar Grubu (Yüzde 19)

Bu grubun oranı aslında beklenenin biraz üzerinde. Genel olarak bir oyuna yeni bir güncelleştirme geldiği zaman gün yüzüne çıkıyorlar. Bunun dışında oyunlardan uzaklar. Bu gruba dahil olanların çoğu sadece zorunluluktan oyun oynarken bir kısmı da oyunları severek oynuyor.

3. Grup: Patlamış Mısır Sevenler Grubu (Yüzde 13)

Bu grubun ilginç bir özelliği var. Bu insanlar oyun oynayan bir kişiyi izlemeyi çok seviyorlar. Bunu yaparken adeta bir film izliyor gibi keyif alıyorlar. Patlamış mısır lakabı da buradan geliyor.

4. Grup: En Üst Seviye Oyuncu Grubu (Yüzde 13)

Patlamış mısır sevenlerle aynı orana sahip olan bu grup, paralarını ve zamanlarını video oyunlarına harcamaktan çekinmiyorlar. Piyasaya sürülen ve popüler olan pek çok oyun bu grubun üyeleri tarafından satın alınmış olarak bulunuyor. Oyun konsollarını ya da bilgisayarlarını da bu konuda güncel tutmaya gayret gösteriyorlar.

5. Grup: Donanım Tutkunları Grubu (Yüzde 9)

Bu grubun işi belki de hepsinden daha zor. Bu grubun üyeleri daima son teknolojiyi takip ediyorlar. Tabi bu gruba dahil olabilmeniz için paranızın çok fazla olması gerekiyor.

6. Grup: Video Oyunlarına Dair Her Şeyi Sevenler Grubu (Yüzde 9)

Bu grup doğrudan oyunları seviyor. Hem oyun oynuyorlar hem de oyun oynamayı izlemeyi seviyorlar.

7. Grup: Oyun Sektörüne Şapka Çıkaranlar Grubu (Yüzde 6)

Bir zamanlar video oyunlarıyla fazlasıyla haşır neşir olmuş ancak artık oyun oynamayan kişilerin dahil olduğu gruptur. Bu grubun üyeleri hakkında pek çok oyun hakkında sohbet edebilirsiniz.

8. Grup: Geleneksel Oyuncu Grubu (Yüzde 4)

Bu grup için oyun sektörü tam anlamıyla bir bağımlılıktır. Bu gruba dahil olan kişiler, pek çok oyuna ve gerekli olan donanıma sahipler. Oyun dünyası onlar için adeta bir kültür haline gelmiştir diyebiliriz.

Peki siz hangi gruba aitsiniz?




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




AMD AGESA 1.2.0.1 BIOS Firmware MSI X570 ve B550 Anakartlarında Test Edildi, L3 Önbellek Performansını Düzeltdi ve Ryzen 5000 CPU’lar İçin İyileştirmeler İçerir 2021
AMD AGESA 1.2.0.1 BIOS Firmware MSI X570 ve B550 Anakartlarında Test Edildi, L3 Önbellek Performansını Düzeltdi ve Ryzen 5000 CPU’lar İçin İyileştirmeler İçerir 2021

AMD’nin AGESA 1.2.0.1 BIOS Firmware’i resmen tanıtıldı ve Ryzen 5000 Masaüstü CPU’lar için bir dizi hata düzeltmesi ve iyileştirmelerle beraber geliyor. Kart üreticileri, 500 serisi...

PS4 Remote Play Tüm Android Cihazlardan Kullanılabilecek
PS4 Remote Play Tüm Android Cihazlardan Kullanılabilecek

Sony, Xperia Z3’ler ile birlikte ek bir özellik olarak PS4 Remove Play’i de duyurmuştu. PS4 Remote Play, yapılan yeni güncelleme ile beraber şimdi bütün Android cihazlarda kullanılabilir...

Bir Oyuncu, GTA 6 Duyuruluna Kadar GTA 5 Oynayacak (Video)
Bir Oyuncu, GTA 6 Duyuruluna Kadar GTA 5 Oynayacak (Video)

Bir oyuncu, hala duyurulmayan GTA 6'ya karşı tepkisini GTA 5 oynayarak göstermeye karar verdi. Öyle ki oyuncu, GTA 6 duyuruluncaya kadar GTA 5'in en büyük çevre yolunu turlayacak. Oyuncu şu...