Google, 20 Dolarlık Telefon Üretecek

Geçtiğimiz dönemde Birleşmiş Milletler, dünyanın imkanları kısıtlı olan bölgelerinden de internete erişilebilmesi için çağrıda bulunmuştu. Google, bu bölgelere hizmet götürebilmek için oldukça uygun fiyatlı telefonlar üretmeyi planlıyor.


Günümüz Türkiye’sinde internet hemen herkesin az çok kullanabildiği bir teknoloji. Artık insanlara yol tarifi yapmak yerine konum atıyor, merak ettiğimiz şeyleri Google’a soruyoruz. Dünyanın bir kısmında, hatta kabaca yarısında ise bu imkanlara ulaşmak mümkün değil. Birleşmiş Milletler, dünyanın geri kalanının da internete erişebilmesi için çağrıda bulundu.

Çağrıya cevap veren ilk kurumlardan biri ise Google oldu. Google Başkan Yardımcısı Vinton Cerf, düzenlediği basın toplantısında uygun fiyatlı telefonlarını duyurdu.

Cerf, fiyatlarda indirime gitmeden dünyanın geri kalanını çevrimiçi hale getirmenin imkansız olduğunu belirtti. Başkan yardımcısı, bu amaçla 20 dolarlık telefonlar çıkaracaklarını açıkladı. Bu telefonlar özellik olarak elbette ki daha alt seviye olacak ancak internet erişimine ve uygulamaları çalıştırabilecek donanıma sahip olacaklar.

Sadece kırsal bölgelerde internet erişimi problemi yaşandığını belirten Cerf, bu sorunun yalnızca Afrika’da değil, ABD’de de gözlemlendiğini belirtti. Ülkenin %10 ila 15’i arası bir nüfusun internete erişimi yok.

BM raporuna göre, 2030 yılına kadar her yetişkin birey, dijital ağlara sağlıklı bir şekilde erişebilme imkanına kavuşacak. Dijital teknolojilerin getirilerinin yanı sıra istenmeyen sonuçları da olabileceğini belirten BM, özellikle sosyal medya ve mahremiyetin ihlali konularında dikkatli olunmasını tavsiye ediyor.




Hitman 2'nin Eylül Ayı Yol Haritası Yayınlandı
Hitman 2'nin Eylül Ayı Yol Haritası Yayınlandı

Eylül ayı yol haritası açıklanan Hitman 2'de yapılacak güncellemeler merak konusuydu. Yayınlanan videoyla heyecan verici hikâyenin artık bir sonuca bağlanacağı açıklandı. ...

Apple İşlemcili iMac İçin Çıkış tarihi İnternet’e Sızdırıldı!
Apple İşlemcili iMac İçin Çıkış tarihi İnternet’e Sızdırıldı!

Apple işlemcili iMac modeli ile ilgili yeni bilgiler son hız ortaya çıkmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce de Çin kaynaklı bilgiler, yeni iMac modelinin ne zaman çıkacağı ve...

Google'ın Görsel Aramaları Kolaylaştıracak Öneri Özelliği
Google'ın Görsel Aramaları Kolaylaştıracak Öneri Özelliği

Arama motoru devi Google, görsel aramalarda anahtar kelime bulmak konusunda sorun yaşayan kullanıcıları için anahtar kelimeler önermeye başladı. ...