Mithrain Skinlerini Oyuna Getiren PUBG 4.3 Yayınlandı

Dünyanın en popüler hayatta kalma oyunlarından PUBG, güncellendi. "4.3" olarak isimlendirilen güncelleme, oyuna "DBS" ismindeki yeni bir silahı ve "Hayatta Kalma Ustalığı" olarak belirtilen yeni bir özelliği ekliyor. Ayrıca güncelleme ile Türkiye'de PUBG denince akla ilk gelen isimlerden olan Mithrain'in kostümleri oyuna ekleniyor.


Video oyun sektörü son birkaç yıldır, hayatta kalma oyunları furyasına kapılmış durumda. 2017 yılında başlayan bu furyanın başlangıcı olarak kabul gören "PlayerUnknown's Battlegrounds" hala pek çok oyunsever tarafından aktif olarak oynanıyor. Hal böyle olunca da geliştirici ekip, oyunu daha ileriye taşıyabilme adına sık sık büyük boyutlu yeni güncellemeler gönderiyorlar.

Geliştirici şirketin geçtiğimiz hafta test sunucuları için yayınlamış olduğu "4.3" güncellemesi, şimdi PC platformundaki tüm oyunseverlerin hizmetine sunuldu. PUBG'nin 4.3 güncellemesi oyuna hata düzeltmeleri ve iyileştirmelerin yanı sıra yeni özellikler de ekliyor. Dilerseniz şimdi de PUBG'nin yeni güncellemesiyle oyuna nelerin geldiğine yakından bakalım.

PUBG

PUBG'nin 4.3 güncellemesiyle birlikte oyuna "Hayatta Kalma Ustalığı" isminde yeni bir özellik geliyor. Bu yeni özellik, oyuncuların oyun seviyelerine göre seviye atlamalarını sağlıyor. Maksimum 500. seviyeye ulaşılabilen Hayatta Kalma Ustalığı özelliğinde, oyun içerisindeki yeteneklere göre puanlar veriliyor. Bu puanlar sezon sonunda sıfırlanmıyor. Yanı Hayatta Kalma Ustalığı, oyuna kalıcı olarak eklenen bir özellik.

Hayatta Kalma Ustalığı kapsamında seviye atlayabilmek için XP kazanmak gerekiyor. Örneğin bir rakibinizi öldürdüğünüz zaman, eşyalarını yağmaladığınızda, çatışmalara girdiğinizde ve yaralanan takım arkadaşınızı kaldırdığınızda kazanılıyor. Gerekli XP miktarına sahip olduğunuzda da seviyeniz artıyor. Ayrıca oynadığınız son oyundaki performansınızın Hayatta Kalma Ustalığı kapsamında size ne kazandırdığı da detaylı olarak incelenebiliyor. 

Tüm bunlara ek olarak Hayatta Kalma Ustalığı, oyuna çok daha öncesinden gelen Silah Ustalığı ile entegreli olarak çalışıyor ve oyunseverler bu yeni özellik sayesinde çeşitli yeni ödüller kazanabiliyorlar.

PUBG ID

Hayatta Kalma Ustalığı kapsamında oyunseverlere sunulan bir diğer özellikse "PUBG ID". Bu özellikle birlikte oyunseverlere, oyun içerisinde kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için çeşitli özelleştirme imkanları sağlanıyor. Özellik kapsamında oyunseverlere çeşitli arkaplanlar, amblemler, duruş pozisyonları gibi yeni görsel içerikler sunuluyor.

DBS

PUBG'nin 4.3 güncellemesiyle birlikte oyuna bir de yeni silah ekleniyor. "DBS" olarak isimlendirilen bu silah, içerisine 14 adet "12-gauge" mermisi alabilen bir pompalı tüfek. Sadece yardım paketlerinden çıkan DBS, seri atışlar yapabiliyor ve bu sayede de özellikle yakın çatışmalarda çok ciddi bir avantaj sağlayacağa benziyor.

Mithrain kostümleri artık PUBG'de

Mithrain

PUBG'nin 4.3 güncellemesiyle birlikte oyuna, dünyanın en popüler oyuncularına ait giysi ve silah kaplamaları da eklendi. Türkiye'nin en popüler PUBG oyuncularından bir tanesi olan Mithrain'in kostümleri de güncellemeyle birlikte oyuna dahil edildi.

Mithrain için oluşturulan kostümler şöyle görünüyor;

Mithrain

Mithrain için hazırlanan silah kaplaması ise şöyle görünmekte;

Mithrain

Bu kostümleri, Mithrain de kendi Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra, genel oyun deneyiminin iyileştirilmesi için bazı değişiklikler de yapılmış durumda. Örneğin; takım oyunlarında listenin daha iyi okunabilmesi için ilgili bölüme bulanıklık efekti eklenmiş ve ekranın alt orta kısmında yer alan ve oyuncuların silah, ekipman ve sağlık gibi durumlarını gösteren bölümün parlaklığı da azaltılmış durumda. Ayrıca özellikle kalabalık ortamlardaki düşük FPS problemine karşı bazı iyileştirmeler yapan geliştirici ekip, gölgelerin genel performansını da arttırmış durumda. 

Geliştirici ekibin yaptığı hata gidermeleri arasında ise rakiplerin seslerinin duyulmaması ve "UAZ" isimli aracın tekerleklerine yumruk atıldığı zaman patlaması gibi problemler yer alıyor.




Fortnite Dünya Kupası Elemeleri'nde 1.100 Kişi Yasaklandı
Fortnite Dünya Kupası Elemeleri'nde 1.100 Kişi Yasaklandı

Battle royale kategorisinin lider isimlerinden Fortnite, Dünya Kupası Elemeleri'nde yüzlerce yasaklamaya sahne oldu. Epic Games, yasaklanan kullanıcıların yeni hesaplarla denemeleri halinde...

WhatsApp'ın Android Beta Sürümü Güncellendi: İşte Yenilikler
WhatsApp'ın Android Beta Sürümü Güncellendi: İşte Yenilikler

WhatsApp geliştiricileri, uygulamanın Android için sunulan beta sürümünü güncellediler. Yeni beta sürüm, WhatsApp'ın uzun zamandır konuşulan karanlık modunu yeniden getiriyor.

Nintendo Switch'i Android Tablete Dönüştürecek Çılgın Proje
Nintendo Switch'i Android Tablete Dönüştürecek Çılgın Proje

Nintendo'nun büyük umutlarla piyasaya sürdüğü ve modüler yapısıyla büyük ilgi çeken Nintendo Switch ile ilgili modlama çalışmaları devam ediyor. ...