iOS 13'le Birlikte Gelen İki Kritik Güvenlik Özelliği

Apple, iOS 13'le birlikte işletim sistemine bir dizi yeni güvenlik özelliği getirdi. Bluetooth ve konum verilerinin paylaşılmasıyla ilgili getirilen bu özellikler kullanıcıları az da olsa uğraştıracak ancak kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlayacak.


ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın dün akşam itibarıyla ülkemizde de kullanıcıların hizmete sunduğu yeni işletim sistemi iOS 13, konuşulmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde iOS 13'ün yüklenmemesi gerektiği yönündeki eleştirileri size aktarmıştık ancak Apple'ın iOS 13'le ilgili aldığı yeni güvenlik özellikleri, "Acaba iOS 13'e geçsem mi?" sorusunu akıllara getiriyor.

Apple'ın iOS 13'le birlikte eklemiş olduğu özelliklerden bir tanesi Bluetooth'la ilgili. Anlaşılan o ki Apple, uygulamalarda Bluetooth bağlantılarını çok da istemiyor. Zira artık iOS 13, uygulamalar Bluetooth bağlantısı kullanmak istediğinde kullanıcılardan izin istiyor. Dolayısı ile uygulamalar, gizli gizli kullanıcıları takip edemiyor.

Apple

Apple'ın böyle bir özellik eklemesinin altında yatan sebepse kullanıcıların konumlarının Bluetooth'la takip edilebiliyor olması. Öyle ki alışveriş merkezlerinde, sokak ve caddelerde gezerken konumunuz, Bluetooth üzerinden takip edilebilir. Apple bu yeni güvenlik özelliğiyle, müşterilerinin takip edilmesini engellemeyi planlıyor.

Aslına bakacak olursak Apple, benzer bir özelliği konum verilerini kullanan uygulamalarla ilgili olarak da almış durumda. iOS 13'le birlikte Apple, uygulamaların tüketicilerin konumlarını kaç kez kullandığını ve nerelerde konum kaydı yaptığını gösteriyor, ayrıca kullanıcıların bu durumu denetlemek isteyip istemediklerini de soruyor. Apple, bu hamleyle de uygulama geliştiricilerini, tüketicilerin konumlarını takip etmekten uzaklaştırmayı amaçlıyor.

konum takibi

Apple bu önlemlerle birlikte tüketicilerin, kendilerini en azından güvende hissetmesini sağlamak istiyor. Ancak bu isteğin ne kadar başarılı olacağı ilerleyen dönemlerde belli olacak.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Android 10 Güncellemesinin Getireceği 30 Yeni Özellik
Android 10 Güncellemesinin Getireceği 30 Yeni Özellik

Google, Android'in yeni sürümü olan Android 10 için geri sayımlara başladı ve yeni Android sürümüne dair birçok bilgi ortaya çıkmaya başladı. Bu bilgilerin ortaya çıkmasıyla...

Qualcomm Başkanı Cristiano Amon Bir Sonraki CEO Olarak Seçildi 2021
Qualcomm Başkanı Cristiano Amon Bir Sonraki CEO Olarak Seçildi 2021

Cristiano Amon, Qualcomm’un başkanı ve yüzü olduğu için mobil endüstrisinde popüler bir isimdir . Ancak, şirketteki en üst düzey yönetici değil. Bu pozisyon CEO olan Steve...

BTK, Sertifikalı Siber Güvenlik Eğitimi Vereceğini Açıkladı
BTK, Sertifikalı Siber Güvenlik Eğitimi Vereceğini Açıkladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sertifikalı siber güvenlik eğitimi vereceğini duyurdu. 2-20 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan eğitime, 18 yaşından büyük olan...