'Microsoft Teams' Nihayet Linux'a da Geliyor

Microsoft'un iş sektöründe kullanılması için sunduğu "Microsoft Teams" uzun bir bekleyişin ardından Linux desteğine kavuşuyor. Yapılan açıklamalara göre Linux kullanıcıları, kısa bir süre sonra Microsoft Teams uygulamasını kullanmaya başlayabilecekler.


Yazılım devleri, farklı amaçlara uygun olarak geliştirdikleri programlarla kullanıcıların işlemlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Artık iş sektöründe bile kullanılabilen uygulamalar, çalışanların "Home Office" olarak rahatça çalışabilmelerini sağlıyor.

Bu tarzdaki programlardan bir tanesi de Microsoft tarafından geliştirilen "Microsoft Teams". Bu uygulama daha çok iş yerlerinde kullanılan "Slack" isimli programla benzerlik gösteriyor. Her iki program da çalışanların, birbirleriyle iletişimlerini sağlayan etkili özelliklerle dolu. Microsoft şimdiyse, Microsoft Teams'in Linux versiyonu için çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Microsoft Teams

Microsoft Teams; Windows, macOS, iOS ve Android gibi pek çok platform desteğine sahip olan yapısıyla bugüne dek pek çok kişinin kurtarıcısı olmuştu ancak Linux, bu platformların dışındaydı. Şimdi yapılan açıklamalarsa Microsoft'un Linux için de Microsoft Teams üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü açıkça gözler önüne seriyor.

Linux kullanımı her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor. Hatta Microsoft, Windows 10'a yerleşik bir Linux sürümü oluşturmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Slack'in bugüne dek sunduğu Linux desteğini Microsoft'un sunmaması, pek çok kullanıcı tarafından uzun süredir tartışma konusu olan bir durumdu. Ancak Microsoft, bu tartışmalara son verecek adımı attı ve Microsoft Teams, kısa bir süre sonra Linux desteğine kavuşacak. Ayrıca Ubuntu ve Debian gibi Linux tabanlı sistemler de Linux'la birlikte bu uygulamaya kavuşacaklar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir Microsoft çalışanı, Microsoft Teams uygulamasının Linux'a geleceğini doğruladı ancak uygulamanın çıkış tarihiyle ilgili net bir tarih vermedi. Ancak yaşanan bu gelişme bile pek çok kullanıcı tarafından memnuniyetle karşılandı. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




"Heartman" Karakteri Hakkında Bilgi Veren Fragman Yayınlandı
"Heartman" Karakteri Hakkında Bilgi Veren Fragman Yayınlandı

Hideo Kojima'nın daha çıkmadan insanların ilgisini kazanan oyunu "Death Stranding" için yayınlanan ve "Heartman" karakteri hakkında bizlere bilgi sunan fragman yayınlandı. ...

Apple, macOS'in Arayüzüne Daha Fazla iOS Ögesi Ekleyecek
Apple, macOS'in Arayüzüne Daha Fazla iOS Ögesi Ekleyecek

macOS kullanıcılarının merakla beklediği macOS 10.15, beklentileri karşılayacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde iPad ile ilgili yeni detayları ortaya çıkan macOS, bu kez de...

Vivo V15 Pro'nun Tasarım Özellikleri Ortaya Çıktı
Vivo V15 Pro'nun Tasarım Özellikleri Ortaya Çıktı

Vivo'nun bir hafta içerisinde tanıtacağı Vivo V15 Pro'nun tasarımına dair önemli bilgiler edinildi. ...