NVIDIA: Dünya Yeteri Kadar Yapay Zekâ Gücüne Sahip

Ekran kartı denilince ilk akla gelen şirket NVIDIA’nın CEO’su Jensen Huang, teknoloji şirketlerinin yeterli düzeyde yapay zekâ gücüne sahip olduğunu ve artık bunu işlemeleri gerektiğini söyledi.


Yonga üreticisi NVIDIA, yapay zekâ destekli yongalar konusunda her zaman önder niteliğinde oldu. Şirket 2006 yılı gibi erken bir yıldan itibaren yapay zekâyı ekran kartlarına entegre edebilmek için yatırımlar yapıyor ve bunun sonucunda neredeyse bütün büyük veri merkezlerinde yer edinmiş durumda. Ancak bu yapay zekâ kargaşasının arasında, NVIDIA’nın veri merkezi geliri azalmaya başladı. Şirket, 16 Mayıs’ta veri merkezi gelirinin 634 milyon dolar olduğunu duyurmuştu, yani bir önceki yıla göre %10’luk bir düşüş mevcut.

NVIDIA’nın CEO’su Jensen Huang, teknoloji endüstrisinin artık eskisi kadar işlem gücü satın almadığını belirtti. Yatırımcılarla yapılan bir görüşmede Huang, teknoloji şirketlerinin veri merkezlerine geçtiğimiz yılda çok fazla yatırım yaptığını, şimdi ise ‘sindirmeleri’ için zaman gerektiğini söyledi:

“Bulut işlem şirketleri, sahip oldukları kapasiteyi sindiriyorlar. Bu noktada şunu söylemeliyim ki, bu şirketler geçtiğimiz yılın ikinci yarısında kapasiteye gereğinden fazla yatırım yaptılar. Bu yüzden herkes şu anda duraksadı ve sahip oldukları işlem gücü kapasitesini verimli bir şekilde kullanmaya çalışmaya başladı.”

NVIDIA’nın düşüş yaşamasının sebebi bu olabilir ancak NVIDIA artık sektörde tek değil. Google, Microsoft, Amazon, Tesla gibi ve temelde araştırma bütçesine sahip teknoloji şirketleri, kendi yapay zekâ destekli yongalarını üretmek için araştırmalara başladı bile.Şirket, bu yılın diğer çeyreklerinde yonga işinin yine büyümesini bekliyor. Huang konuyla alakalı “Yüksek miktardaki harcamaların duraklama süreci geçecek. Hızlandırılmış işlem gücü ve yapay zekâ, yonga sektöründeki en büyük itici güçler ve NVIDIA bu konulara öncülük ediyor” dedi.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Bir Hacker, Kod Açıklarını Bularak 1 Milyon Dolar Kazandı
Bir Hacker, Kod Açıklarını Bularak 1 Milyon Dolar Kazandı

Bir beyaz şapkalı hacker olan Arjantinli Santiago Lopez, sadece şirketlerin kodları içinde bulunan açıkları tespit ederek 4 yılda 1 milyon dolar kazanmayı başardı. ...

Gelecek Hakkında Büyük Bir İpucu Veren Oyun: Gods Unchained
Gelecek Hakkında Büyük Bir İpucu Veren Oyun: Gods Unchained

Günümüz finansal teknolojileri bireysel ve toplumsal “aidiyet” koşullarını yeniden şekillendiriyor. Yu-Gi-Oh, Pokemon ya da eski futbolcu kartlarını hatırlıyor musunuz? Şimdi onların...

Twitter ve Instagram kullanımında ilk sıradayız
Twitter ve Instagram kullanımında ilk sıradayız

Deloitte‘in yaptığı Global Mobil Kullanıcı Araştırması’nın 2019 yılına ait verileri duyuruldu. Ortaya çıkaDeloitte‘in yaptığı Global Mobil Kullanıcı...