Google, 5 Adet Yeni Dijital Denge Uygulaması Yayınladı

Google, bundan bir sene önce insanları telefon bağımlılığından kurtarmak amacıyla Dijital Denge uygulamasını yayınlamıştı. Şirket, bu konudaki çalışmalarını sürdürdü ve Dijital Denge'den ayrı olarak aynı amaca sahip 5 adet yeni uygulamayı yayına sürdü.


Google, geçtiğimiz sene içerisinde Dijital Denge uygulamasını Play Store'da indirmelere açmıştı. Dijital Denge'ye açılışından birkaç ay sonra getirilen yeni özellikler Google'ı durdurmadı ve şirket bu uygulamanın üzerine gitmeye devam etti. Şirket, kullanıcıların telefonu kullanma sürelerini azaltacak başka yöntemler test ederek bu alanda gelişme çalışmalarını da sürdürdü.

Şirket, bugün Dijital Denge benzeri 5 adet yeni uygulama paylaştı. Google Creative Lab tarafından yayınlanan bu uygulamalar telefonda Dijital Denge uygulamasının bulunmasını zorunlu kılmıyor ancak uygulamaları kullanabilmek için Android 8.0 ve üzeri bir işletim sistemi kullanmanız gerekiyor.

1 - Unlock Clock

Unlock Clock

Unlock Clock isimli uygulama, aslında canlı bir duvar kağıdı. Bu uygulama ile birlikte telefonun kilidini günde kaç kere açtığınızı görebiliyorsunuz. Bu şekilde kendinize belirli sınırlar koyarak telefon kullanımınızı engelleyebilirsiniz veya telefona ne kadar 'ihtiyaç duyduğunuzu' görebilirsiniz

2 - We Flip

We Flip, aslında bir grup arkadaşınız ile yapabileceğiniz sosyal bir deneyin uygulamaya çevrilmiş hali. Genellikle arkadaş ortamlarında telefonlara bakılmasın diye herkesin telefonu toplanır ve masanın bir yerine konur, telefona ilk bakan kişi ise oyunu kaybeder ve hesabı öder. We Flip, bu durumun uygulama haline getirilmiş hali. Herkes aynı anda uygulamadaki anahtarı aşağı indiriyor ve sayaç başlamış oluyor. Herhangi biri telefonunun kilidini açtığında ise sayaç son buluyor ve ne kadar süredir telefonlara bakılmadığı ve ilk kimin kilidi açtığı ekranda gözüküyor.

3 - Post Box

Bu uygulamanın temel amacı, telefona gelen bildirimleri gizleyerek sizlerin başka işlere olan odağınızı kaybetmemenizi sağlamak. Post Box, seçtiğiniz zaman aralıkları dışında sizlere herhangi bir bildirim uyarısı gönderilmemesini sağlıyor.

4 - Morph

Morph isimli uygulamanın temel amacı, günün hangi saatinde hangi uygulamaların önemli olduğunu sizlere göstermek ve yalnızca bunlara odaklanmanızı sağlamak. Misal verelim; eğer iş saatlerinde sizlere Gmail, Google Drive veya Takvim gibi uygulamalar lazımsa Morph, o saatler aralığında sizlere yalnızca bu üç uygulamayı gösteriyor ve diğerlerini gizliyor. Bu şekilde de odağınızı kaybetmeniz önlenebiliyor.

5 - Desert Island

Son uygulamamız olan Desert Island ise sizlere 7 adet uygulama seçmenizi söylüyor. Sizin için 'en önemli' 7 uygulamayı seçtikten sonra 24 saatlik sayaç başlıyor. Desert Island, 24 saat sonra sizlere bir grafik sunuyor. Bu grafikte sizler için önemli olan uygulamaları ve başka uygulamaları ne sıklıkla kullandığınız yer alıyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Android ve iOS Cihazlarda QR Kod ve Barkod Nasıl Taranır?
Android ve iOS Cihazlarda QR Kod ve Barkod Nasıl Taranır?

Akıllı telefonlar, QR kod ve barkodları tarama özelliği sayesinde farklı imkanlar sunuyorlar. Her ne kadar yaygın bir stil olmasa da QR kodlar bazen hayat kurtarıcı olabiliyorlar. Peki iOS...

LineageOS, 9 Yeni Cihazda Daha Android Pie Desteği Sunuyor
LineageOS, 9 Yeni Cihazda Daha Android Pie Desteği Sunuyor

Kişiselleştirilmiş ROM’lar arasında en çok bilinenlerden olan LineageOS, dokuz yeni cihazda daha Android Pie'ı destekleyecek. Nvidia Shield Tablet de yeniden LineageOS’un bir parçası...

Xiaomi Mi 9 Explorer Edition'dan İlk Görsel Geldi
Xiaomi Mi 9 Explorer Edition'dan İlk Görsel Geldi

Kamera konusundaki eksiğini Mi 9 ailesi ile gidermeyi düşünen Xiaomi, Mi 9 Explorer Edition'ı dörtlü arka kamera kurulumu ile piyasaya sürmeye hazırlanıyor. ...