Apple, Akıllı Telefon Pazarında Oppo'nun Gerisinde Kaldı

Bağımsız bir veri paylaşım platformu, 2019 yılının ikinci çeyreği için dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri listesini yayımladı. Yayımlanan listede Apple'ın iPhone satışlarında kan kaybetmeye devam ettiği açıkça görülebiliyor.


Akıllı telefon sektörü son birkaç yıldır derinlemesine bir değişim sürecine girmiş durumda. Özellikle de Çinli teknoloji üreticilerin sektöre girmesiyle birlikte büyük şirketlerin işleri daha zor bir hale geldi. Bunun nedeni Çinli üreticilerin hem yeni teknolojileri kolaylıkla akıllı telefonlarına entegre edebiliyor hem de fiyatlarının daha uygun olması.

Bu konuyla ilgili en büyük zararı ise ABD merkezli teknoloji devi Apple görüyor. Özellikle de son bir yıldır iPhone satışlarında ciddi yara alan Apple, bu kan kaybını kolay kolay durduracak gibi de görünmüyor.

2019 yılının ikinci çeyreğine girmemizle birlikte bağımsız bir veri paylaşım platformu olan IHS Markit, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri listesini yayımladı. Yayımlanan listede Apple, dördüncü sırada bulunuyor.

apple

IHS Markit'in verilerine göre listenin ilk sırasında Samsung bulunuyor. Samsung, pazar payının yüzde 23'lük bölümüne hakimiyetini sürdürüyor ve bu oranla dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda. Listenin ikinci sırasında ise tahmin edilebileceği gibi Huawei bulunuyor. Huawei, küresel pazar payının yüzde 18'ini elinde tutuyor. 

Listenin belki de en ilgi çekici kısmı üçüncü sıra. Üçüncü sırada, yıldızı son dönemlerde parlayan Çinli akıllı telefon üreticilerinden Oppo bulunuyor. Oppo, küresel pazar payının yüzde 11'ine hakim ve belirlenen zaman aralığında 36.2 milyon akıllı telefon satışı yapmış durumda. Oppo'nun ardındansa Apple geliyor.

İşte IHS Markit tarafından yayımlanan o liste:

akıllı telefon pazarı

Peki Apple'ın bu düşüşü hakkında siz ne düşünüyorsunuz? iPhone'lar gerçekten başarısız mı yoksa bu kan kaybının altında başka sebepler mi yatıyor? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




LG, V50'yi Satışa Sunmadan Kaynak Kodunu Paylaştı
LG, V50'yi Satışa Sunmadan Kaynak Kodunu Paylaştı

LG'nin yeni çift ekranlı telefonu LG V50'nin 231 MB'lık kaynak kodu paylaşıldı. LG, son...

Samsung, 7 nm'lik Yeni İşlemcisi Exynos 9825'i Duyurdu
Samsung, 7 nm'lik Yeni İşlemcisi Exynos 9825'i Duyurdu

Galaxy Note10'un tanıtımına saatler kala Samsung'dan ilginç bir çıkış geldi. Teknoloji devi en yeni işlemcisi Exynos 9825'i duyurdu. ...

Minecraft: Story Mode'un İki Sezonu Marketlerden Kalkıyor
Minecraft: Story Mode'un İki Sezonu Marketlerden Kalkıyor

Minecraft: Story Mode'un desteği kesiliyor. 2018’in Ekim ayında Telltale firmasının kapatılmasının ardından Minecraft’ın resmî sitesinden yayınladıkları bir bildiride Sezon 1 ve...