Nesnelerin İnterneti, Çocuklar İçin Tehditler Barındırıyor

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte adeta bilgisayarların ve internet dünyasının içine doğan çocuklar, yeni nesil Internet of Things (nesnelerin interneti) cihazlarıyla kodlama ve tasarım oluşturma becerilerini her geçen gün daha da geliştiriyorlar ancak uzmanlara göre nesnelerin interneti çocuklar için bazı olumsuzluklara sahip.


Çocukların IoT cihazları için programlama öğrenerek kendilerini geliştirmeleri, ilk bakışta oldukça iyi bir gelişme olarak yorumlanabilir ancak Lancaster Universitesi'nden uzmanlar, konunun tam olarak öyle olmadığını belirtiyorlar. IoT cihazlarının uygun şekilde değerlendirilmemesi sonucunda bu cihazlar, çocuklar ve etrafındaki diğer insanlar için risk oluşturabilir.

Çocukların IoT cihazlarını kullanarak ürettikleri verilerin kullanımı, ticarileştirilmesi ve güvenlik endişeleri, uzmanların ebeveynleri uyarmasındaki en önemli etmenler olarak karşımıza çıkıyor. Ortaya çıkan riskleri değerlendirerek bir çalışma yapan Lancaster Üniversitesi'nden Dr. Bran Knowles, şu ifadeleri kullandı:

"IoT cihazlarıyla kodlamayı öğrenen çocukların gizlilik ve güvenlik anlayışlarında önemli boşluklar olabilir. Ebeveynlerin de çocukların mahremiyetlerini yönetmelerini ve güvende olmalarını sağlama konusunda yeterli teknik bilgisi olmayabilir. Çocuklar sosyal medya zorbalığına karşı eğitiliyorlar ancak henüz müfredatta IoT hakkında bir eğitim yok. Bu da IoT tasarımcılarının çocuklar için uygun stratejiler belirlemesi gerekliliğini ortaya koyuyor."

Yaptıkları çalışmanın; tasarımcıların kritik risklere karşı uygulayacağı strateji için oldukça yardımcı olacağını, aynı zamanda eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunmak için yeterli fonksyonları sağlayacağını söyleyen Knowles, bu sayede risklerin ortadan kaldırılabileceğini düşünüyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Google Pixelbook Go Duyuruldu: İşte Fiyatı ve Özellikleri
Google Pixelbook Go Duyuruldu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Google, yaptığı lansmanda yeni Chromebook'u olan Pixelbook Go'yu duyurdu. Ürün, aynı yelpazedeki ürünlere oranla daha uygun fiyatıyla göze çarpıyor. ...

Coolpad Cool 3 Duyuruldu - Fiyatı ve Özellikleri
Coolpad Cool 3 Duyuruldu - Fiyatı ve Özellikleri

Bütçe dostu telefon isteyenlerin havada kapacağı Coolpad Cool 3, damla çentikli tasarımı ve Android Pie işletim sistemi ile tanıtıldı. ...

Samsung Galaxy S10 Serisi Çıkış Tarihi
Samsung Galaxy S10 Serisi Çıkış Tarihi

Samsung Galaxy S10 serisinin tam olarak hangi tarihte çıkacağı ve piyasaya sürüleceği kesinleşti. ...