Doğum Stresini Azaltmak İçin Kullanılan İlginç Yöntem

Galler Üniversitesi Hastanesi, doğum sırasındaki acılı süreci biraz daha olsun hafifletmek için yeni bir yöntem deniyor. Doğum öncesinde doğum yapacak olan kadınların stresini sanal gerçeklik gözlükleriyle almayı hedefleyen hastane, şu ana kadar olumlu sonuçlar aldığını belirtti.


Galler Üniversitesi Hastanesi, çocuk doğum sırasında kadınların çektiği acıyı azaltmak için ilginç bir yöntem deniyor. Çocuk doğum uzmanı Suzanne Hardacre, doğum sırasındaki acının kontrolünü kolaylaştırmak için anne adaylarına sanal gerçeklik setlerinin verildiğini belirtti.

Doğum sırasında sanal gerçekliği test eden anne adayı Hannah Lelii, sistemin yararlı olabileceğini düşündüğünü belirtti. Lelii "Gerçek anlamda 360 derece. Etrafıma baktığım zaman görüntüyü görmeye devam ediyorum. Bu da sakinleşmeme yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.

doğum stresi

Çocuk doğum uzmanı Hardacre, "Sanal gerçeklik gözlüğünü kullanmak bizlere değişik, yenilikçi ve başka bir yerde yapılmayan bir şey yapma imkanını sunuyor" ifadelerini kullandı ve sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu sistemi kullanarak doğumun erken evrelerinde anne adaylarının nefes alıp vermeleri ve rahatlamaları sağlanabilir. Sanal gerçeklik sayesinde anın stresinden uzaklaşabilirler."

Sistemi tam anlamıyla deneyimleyen Lelii, uygulamanın büyük bir hayranı olduğunu belirtti. Bu durum da anne adayları için yeni bir seçeneği ortaya çıkardı.

kadın doğum

Lelii, aynı zamanda "Yeni uygulama herkes için uygun olmayabilir. Bazıları doğum anının her saniyesini yaşamak isteyebilir ancak bence bu iyi bir alternatif" şeklinde konuştu.

Hastaneye sanal gerçeklik gözlüklerini temin eden firma, sanal gerçeklik gözlüklerinin her birinden yıllık 4 bin sterlinlik bir ücret alıyor. Developers Rescape'in ortak kurucusu Glenn Hapgood, "Sanal gerçeklik gözlükleri, oyun sektöründen terapilere kadar geldi. Hastane ortamı hiçbir zaman eğlenceli bir alan değil. Bu nedenle sanal gerçeklik gözlüğü, hastaları içerisinde bulundukları rahatsız konumdan uzaklaştırıyor. Son derece kolay bir çözüm" açıklamalarında bulundu.

Çocuk doğum uzmanı Hardcare, bu sistemin aynı zamanda önceki doğumlarında kötü deneyimler yaşayan kadınlar için kullanılabileceğinden de bahsetti. Kadınların kontrolü daha fazla elinde tuttuğu erken doğum sürecinde kadınlara bu gözlüklerin verilmesiyle kadınların sakinleşmesinin sağlanabileceğini de ekledi.




Nvidia GeForce RTX 2060 - Fiyatı ve Özellikleri
Nvidia GeForce RTX 2060 - Fiyatı ve Özellikleri

Ha geldi, ha gelecek merakla beklenen Nvidia GeForce RTX 2060 grafik kartı nihayet tanıtıldı. Özellikleri ile bir önceki nesle göre ciddi performans artışı vadeden grafik kartı, fiyat...

YouTube, Android 10 Karanlık Mod Özelliğine Kavuştu
YouTube, Android 10 Karanlık Mod Özelliğine Kavuştu

Karanlık tema artık uygulamaların vazgeçilmezi haline geldi ve YouTube da bunu uyum sağlıyor. Uygulama içerisinde koyu temayı hâlihazırda sunan platform, Android 10 cihazlarda sistem...

Kripto Para Birimleri “Bitcoin”
Kripto Para Birimleri “Bitcoin”

Kripto para, basit tanımı ile tamamen dijital, şifrelenmiş cüzdan birimleri, güvenli takas işlemlerinde kullanılabilen sanal para birimi. Birçok kişiye göre ise geleceğin para birimi...