108 MP Kameralı Xiaomi Mi CC9 Pro'nun Çıkış Tarihi Açıklandı

Xiaomi CEO'su Lei Jun, dünyanın ilk 108 megapiksel kameralı akıllı telefonu olacak Mi CC9 Pro modeliyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Jun, telefonun piyasaya çıkış tarihini açıklarken bu telefonla çekilen bir görüntüyü de paylaştı.


Çinli teknoloji devi Xiaomi, 2019 yılının en çok konuşulan şirketlerinden bir tanesi oldu. Şirket, 2019 yılında pek çok akıllı telefon modelini piyasaya sürdü ve bu telefonlar kimi zaman yüksek donanım özellikleri ile kimi zamansa uygun fiyatlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Şirketin fiyatlandırma politikası gereği yüksek donanımsal özelliklere sahip olan modellerin uygun fiyatlı olması da tüketiciler için büyük bir cazibe oluşturdu.

Şimdi ise Xiaomi'nin bir süredir üzerinde çalıştığı yeni bir telefonla ilgili bir gelişme yaşandı. Bahsedeceğimiz telefon, dünyada ilk kez kullanılacak olan 108 megapiksel çözünürlüğe sahip Samsung ISOCELL Bright HMX sensörlü model "Mi CC9 Pro". Aslına bakacak olursak 108 megapiksellik bu kamera sensörü, şirketin geçtiğimiz dönemlerde duyurduğu Mi Mix Alpha'da da kullanılıyor ancak Mi CC9 Pro, Mi Mix Alpha'dan önce piyasaya sürülecek.

Xiaomi Mi CC9 Pro

Samsung'un 108 megapiksellik sensörü, akıllı telefon sektöründe yeni bir sayfa açacak. Bunun nedeni ise bugüne kadar üretilen sensörlerin hiçbirinin ISOCELL Bright HMX'in vadettiği özellikleri sunmuyor olması. Öyle ki bu sensör, sensörlerin taklit edilmesi sayesinde daha parlak ve daha canlı görüntüler oluşturabiliyor. Ayrıca düşük ışıkta bile mükemmel sonuç verebilen bu sensör, "Tetracell" isimli bir teknolojiye sahip.

Xiaomi CEO'su Lei Jun, Mi CC9 Pro ile çekilmiş olan bir görüntü paylaştı. Jun yayımladığı görüntünün, fotoğrafın tamamının yüzde 0.8'lik bir bölümünü oluşturduğunu ve kısmen yakınlaştırma yapıldığını söyledi. Xiaomi CEO'su tarafından yayımlanan fotoğrafta, 108 megapiksellik sensörün tüketicilere neler sunabileceği tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor.

İşte Samsung ISOCELL Bright HMX sensörü ile çekilmiş o fotoğraf

Xiaomi Mi CC9 Pro

Paylaşılan fotoğrafa dikkatli bakıldığında en ufak detayların bile net bir şekilde göründüğü ve hatta gözbebeğindeki yansımalar dahi açıkça görülebiliyor. Bu görüntü, Xiaomi Mi CC9 Pro'nun kamera performansının sadece bir bölümünü gözler önüne seriyor. İlerleyen dönemlerde bu kamera ile çekilen görüntüler daha da arttıkça, kameranın diğer özellikleri de ortaya çıkmaya başlayacak.

Xiaomi CEO'su Lei Jun tarafından yapılan açıklamalara göre Mi CC9 Pro çok kısa bir süre sonra, 5 Kasım'da tanıtılacak ve yapılacak tanıtımın hemen ardından da piyasaya sürülecek. Böylelikle Mi CC9 Pro, dünyada ilk kez 108 megapiksellik sensörün kullanıldığı telefon olma unvanına sahip olacak. Ayrıca yapılacak tanıtımlarla birlikte bu telefonun diğer özellikleri de ortaya çıkmış olacak.




Google'ı Daha Kullanışlı Hale Getirecek 7 Tüyo
Google'ı Daha Kullanışlı Hale Getirecek 7 Tüyo

Google aramalarında istediğiniz şeyi çok daha hızlı bir şekilde bulmanızı sağlayacak tüyoları sizler için derledik. ...

Apex Legends Uzun Yıllar Daha Piyasada Kalacak
Apex Legends Uzun Yıllar Daha Piyasada Kalacak

PUBG'nin ve Fortnite'ın yeni rakibi Apex Legends, oyun dünyasında çılgın bir akım başlattı. ...

Huawei Harmony OS'un Hangi Cihazla Çıkacağı Belli Oldu
Huawei Harmony OS'un Hangi Cihazla Çıkacağı Belli Oldu

Teknoloji devi Huawei, ABD'nin kara listesine girdikten sonra kendi işletim sistemini geliştirdiğini açıklamıştı. Çok uzun bir süredir geliştirme sürecinde olduğu söylenen işletim...