Android Pie'daki Wi-Fi Kısıtlaması Devam Edecek

Eğer telefonunuzda sürekli Wi-Fi sinyalleri tarayan bir uygulama kullanıyorsanız, Android 9 Pie’ın bu uygulamalara Wi-Fi sinyali taramalarını kısıtlayan davranışının sıklığını hissetmişsinizdir. Geliştiriciler bu durumdan şikayetçi olduklarını geçen seneden beri Google’a iletiyorlar ancak Google, bu davranışın aynı şekilde devam edeceğini belirtti.


Geliştiriciler geçen senenin Mayıs ayından itibaren Google Hata İzleyicisi’ne Wi-Fi sorunu hakkında birden çok mesaj attı. Geliştiriciler, görevlerini yerine getirebilmek için birkaç saniyede bir Wi-Fi taramasına ihtiyaç duyan (navigasyon, sinyal kuvveti ölçümü gibi) uygulamalar yaratıyor. Geliştiriciler, Android Pie işletim sisteminin uygulamalarının birkaç taramadan sonra uygulamalarının hata aldığını gözlemledi. 

Google bu soruna Temmuz’un ilerleyen vakitlerinde cevap verdi. Şirket, batarya ömrünü ve internet performansını artırmak için uygulamaların Wi-Fi taramalarını kısıtladıklarını açıkladı. Eğer uygulama bir sistem uygulaması değilse arka plan uygulamaları yalnızca yarım saatte bir tarama yapabilecek. 

Geliştiriciler, kullanıcılarının uygulamalarını indirirken uygulamanın nelere ihtiyaç duyacağını bildiğinden ötürü, kullanıcılara kısıtlama konusunda seçim yapabilmeleri gerektiğine inanıyor. Ancak Google, kısıtlamanın devam edeceğini belirtiyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Oppo A9 Tanıtıldı - Fiyatı ve Özellikleri
Oppo A9 Tanıtıldı - Fiyatı ve Özellikleri

Oppo, şık bir tasarıma ve güçlü bir donanıma sahip olan yeni orta seviye akıllı telefonu Oppo A9'u resmi olarak tanıttı. ...

Samsung Galaxy S10 5G'de İlginç Bir Konektör Bulundu
Samsung Galaxy S10 5G'de İlginç Bir Konektör Bulundu

Geçtiğimiz hafta Güney Kore'de duyurulan Samsung Galaxy S10 5G'nin içinde ilginç bir konektör olduğu keşfedildi. ...

Casuslar, Olmayan Bir Yüzle LinkedIn'de Siyasileri Ekledi
Casuslar, Olmayan Bir Yüzle LinkedIn'de Siyasileri Ekledi

Yapay zekâyla üretilmiş yüzler, sadece bir yenilikten daha fazlası olabilir zira casusluk oldukça büyük bir alan. ...