Google, Pixel 4'ün Parlaklığını Kasten Limitliyor

Google'ın Pixel cihazlarında yaşanan ekran problemlerinin önü bir türlü kesilmiyor. Son olarak ortaya çıkan bilgilere göre şirket, Pixel 4'ün içine gizli bir parlaklık modu eklemiş.


Google’ın Pixel cihazlarını yakından takip ediyorsanız şirketin cihazlarında yaşadığı ekran problemlerini mutlaka daha önce de görmüştünüz. Mesela Pixel 2 XL kötü renk kalibrasyonu yüzünden eleştiri çekmiş, Pixel 3XL garip çentiğiyle tepki toplamış, Pixel 4 de 90 Hz yenileme hızına asla erişememesiyle topa tutulmuştu.

Şirketin yaşadığı tüm bu sorunlarla birlikte Pixel 4 cihazlarında yeni bir sorun daha ortaya çıktı: Ekran parlaklığı olması gerekenden düşük seviyede. Hatta iddialara göre Google, cihazının ekran parlaklığını kasten düşük seviyelere limitlemiş durumda.

pixel 4 parlaklık

XDA Developers’tan Mishaal Rahman’ın yaptığı habere göre Google, Pixel 4’ün kodlarına gizli bir parlaklık modu eklemiş durumda. Cihazın standart parlaklık limiti 444 nit’e limitlenmiş. Bu değer normal olsa da telefonu güneş ışığı altında kullanmak oldukça zor oluyor. Ayrıca Samsung Galaxy Note 10+’ın 1.308 nit parlaklık seviyesine kadar çıkabildiğini de hatırlatmakta fayda var.

Cihazın limitleri kaldırıldığında ise Pixel 4’ün parlaklığı 610 nit’e kadar ulaşabiliyor. Hâlâ diğer cihazlarla rekabet edebilecek bir değere sahip olamasa da 444 nit’ten iyidir. Yerleştirilen kod, cihazın ortam ışığına göre parlaklık ayarlaması durumunda yüksek parlaklık moduna geçmesini sağlamak için gibi duruyor.

Durum her ne kadar böyle olsa da Pixel 4’ün parlaklığı limitin üzerine çıkamıyor. Fakat cihazın 610 nit’e ulaştığı tek bir durum bulunuyor: HDR video izlemek. Google’ın kullanıcılarına neden yüksek parlaklık ayarını ayarlayabilmeleri için izin vermediği konusu ayrı bir soru.

Google’ın Pixel 4 cihazını maksimum parlaklık seviyesine taşıyabilmenin tek yolu ise cihazı root’lamak. Bu sayede kullanıcılar parlaklık seviyesini istediği şekilde ayarlayabiliyor ve maksimum seviyeye getirebiliyor. Google, kullanıcılarının şikayetlerini dinlemeye başlarsa bu sorun da mutlaka ortadan kalkacaktır.




Thuraya X5-Touch - Fiyatı ve Özellikleri
Thuraya X5-Touch - Fiyatı ve Özellikleri

Ülkemizde 15 bin 500 TL'lik fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken ve dünyanın ilk Android işletim sistemli uydu antenli telefonu olma özelliğine sahip Thuraya X5-Touch piyasaya sürüldü....

LoL'ün Dövüş Oyunundan İlk Görüntüler Yayınlandı (Video)
LoL'ün Dövüş Oyunundan İlk Görüntüler Yayınlandı (Video)

League of Legends’ın 10. yıldönümü kutlamaları sırasında kod ismi Project L olan dövüş oynunun duyurusu yapıldı. Project L’nin duyurusunu, Riot Games çalışanı Tom Cannon yaptı. ...

iOS 13, Şimdi de Kablosuz Şarj Hızını Yavaşlatıyor
iOS 13, Şimdi de Kablosuz Şarj Hızını Yavaşlatıyor

Apple’ın kısa zaman önce yayınladığı yeni güncellemesi iOS 13, kendisini çevreleyen hata ve güvenlik kaygılarıyla eleştiri oklarının hedefinde kalıyor. Son iki haftada üç kez...