Deepfake ile Marvel'ın Yeni Black Panther'i Obama Oldu

Amerikalı YouTuber Sham00K, Deepfake tekniğini kullanarak ABD’nin eski devlet başkanlarından Barack Obama’nın yüzünü Marvel’ın ünlü siyahi süper kahramanı Black Panther’a yerleştirdi.


Makine öğrenme tekniği kullanılarak videolardaki kişilerin değiştirildiği Deepfake tekniği, son dönemde teknoloji dünyası tarafından yoğun bir şekilde tartışılıyor. İnternetteki yeni tehdit olarak nitelendirilen bu teknik, özellikle ünlü isimler üzerinden ilerliyor. Zira internette birçok ünlünün aslında gerçek olmayan onlarca videosu bulunuyor. Zaman geçtikçe daha da güçlenen bu teknoloji, videoların gerçek olup olmadığını giderek daha da anlaşılmaz bir hale getiriyor.

Elbette Deepfake her zaman kötü amaçlar uğruna kullanılmıyor. Bu alanda pek çok içeriğe imza atan YouTuber Sham00K, bu sefer Barack Obama’nın yüzünü Marvel’ın ünlü siyahi süper kahramanı Black Panther’a yerleştirdi. Ünlülerin seslerini yaratmak için yapay zeka destekli ses sentezi yazılımını kullanan StableVoices'tan yardım alan YouTuber, Obama’ya Wakanda ulusu adına bir konuşma dahi yaptırdı.

obama

Obama’nın yüzü, karaktere hayat veren ünlü oyuncu Chadwick Boseman’a göre zaman zaman fazla büyük görünüyor. Bu gibi bazı küçük sorunları saymazsak, gayet başarılı ve ilgi çekici bir video olmuş. 

Aslında Obama ile Black Panther bazı noktalarda birleşiyor. Bildiğiniz üzere Obama, ABD’nin ilk siyahi başkanı konumunda. Black Panther ise Marvel Sinematik Evreni’nin ilk siyahi süper kahramanı. Biri, Amerikan siyahi tarihinde yeni bir sayfa açarken, diğeri de MCU’da yeni bir sayfa açtı. Ve ikisi de yıllardır süren kültürel ve toplumsal önyargıları yerle bir etti. 

marvel

İki dönem boyunca ABD başkanlığı yapan Obama, görevi 2016 yılında Cumhuriyetçi Donald Trump’a devretmişti. Başkanlık kariyeri boyunca pek çok alanda sert eleştirilere maruz kalan Obama, buna rağmen genel anlamda halkın takdirini toplamıştı. 

Black Panther’ın başarısı ise çok daha kesin. 2018 yılında vizyona giren film, ABD’de 700 milyon dolar gişe hasılatına ulaşan üçüncü film olmayı başarmıştı. küresel çapta 1,3 milyar dolar kazanan Black Panther, “En İyi Kostüm Tasarımı”, “En İyi Yapım Tasarımı” ve “En İyi Film Müziği” olmak üzere üç dalda Oscar kazanmıştı.

İşte Barack Obama’lı Black Panther:




Metro Exodus'tan Yeni İndirilebilir İçerik
Metro Exodus'tan Yeni İndirilebilir İçerik

4A Games’in popüler oyunu Metro Exodus, yavaş yavaş genişliyor. Metro Exodus: The Two Colonels adlı DLC’sinin ilk parçasını yayınladı. Yeni içerikle ilgili ilk göze çarpan şey,...

Vivo S1 Pro'nun Özellikleri Ortaya Çıktı
Vivo S1 Pro'nun Özellikleri Ortaya Çıktı

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Vivo’nun S1 Pro adını verdiği orta segment sınıfında değerlendirebileceğimiz akıllı telefonuna dair bazı bilgiler ve donanım özellikleri...

Discord, Kendi Canlı Yayın Hizmetini Başlattı
Discord, Kendi Canlı Yayın Hizmetini Başlattı

Oyuncuların birbiriyle iletişim kurmak amacıyla sıklıkla tercih ettikleri Discord, kendi canlı yayın hizmetini hizmete açacağını duyurdu. Artık Discord sohbet odasında, ne...