Ford Elektrikli ve Otonom Araçlara Rekor Bütçe Ayırdı! 2021

Ford Elektrikli ve Otonom Araçlara Rekor Bütçe Ayırdı! 2021

Otomobil üreticisi Ford‘un üst düzey yöneticileri tarafından Perşembe günü gerçekleştirilen bir toplantıda, şirketin elektrikli ve özerk araçlara yaptığı yatırımı 29 milyar dolara çıkardığını söyledi. Otomobil üreticisi önceden 2022 seneye kadar araç serisini elektriklendirmek için 11.5 milyar dolar yatırım yapmayı taahhüt etmişti. Ford, şimdiki vakit çizelgesini 2025 seneye uzatırken evvelki harcama meblağını da iki katına çıkarıyor.

.

Ford Elektrikli ve Otonom Araçlara Rekor Bütçe Ayırdı!

.

Ford’dan Elektrikli ve Otonom Araçlara Rekor Bütçe Sunuldu

.

Otomobil üreticisi Ford, yeni izah ettiği tasarı çerçevesinde 2025 seneye kadar otonom araçlara 7 milyar dolar, elektrikli araçlara ise 22 milyar dolar harcayacak.

.

Ford, üretmeyi planladığı araçların çoğunun elektrikli araçlar olacağını ancak şirketin ayrı olarak ananesel içten yanmalı motorlara sahip hibrit ve plug-in hibrit modelleri de içereceğini dile getirdi.

.

Ford Elektrikli ve Özerk Araçlara Rekor Bütçe Ayırdı!

.

Ek olarak şirketin, geçtiğimiz sene tamamiyle elektrikli olarak Transit minibüsünü tanıttığını anımsadalım. Bu arada Ford’un en çok satan F-150 kamyonetinin elektrikli bir sürümünü da bu sene sonlarına doğru tanıtmayı tasarılayacağı söyleniyor.

.

Ayrı olarak konuyla ilgili izahlarda bulunan Ford’un yeni CEO’su, şirketin artan yatırımlarını, ülkenin en daha önceki otomobil üreticisini mobilite ve erişimin geleceğinde öncü olarak konumlandırmak için “daha saldırgan” bir tasarı olarak gösterdi.

.

Bu arada CEO, Ford’un dijital bir geleceğe yönelik dönüm noktasında yer alan anlaşma türlerinin temsilcisi olarak, 2023 bakımından teknoloji devinin Android yazılımını “milyonlarca” araca entegre etmek için Google ile beraber çalışacağına konusunda bir ilan da mevcut.

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Tor Tarayıcının 8.5.2 Sürümü Yayınlandı
Tor Tarayıcının 8.5.2 Sürümü Yayınlandı

Tor Project, tarayıcısının güvenlik açığını gideren bir güncellemeyi kullanıcılarıyla paylaştı. ...

Legend of Zelda, Doom Oyun Motoru Kullanılarak Modlandı
Legend of Zelda, Doom Oyun Motoru Kullanılarak Modlandı

Zamanının efsanelerinden Doom ve Zelda oyunları, kahramanların canavar öldürmesi haricinde çok da ortak noktaya sahip değiller. Fakat bir "modder" olan Exkodius, son üç yılını Doom'un...

Xiaomi Mi 11 Amiral Gemisi Akıllı Telefon Yakında Dünya Çapında Piyasaya Sürülecek 2021
Xiaomi Mi 11 Amiral Gemisi Akıllı Telefon Yakında Dünya Çapında Piyasaya Sürülecek 2021

Xiaomi, geçtiğimiz ay en son amiral gemisi akıllı telefonunu – en yeni Qualcomm Snapdragon 888 çip seti ile çalışan dünyanın ilk akıllı telefonu Xiaomi Mi 11’i kendi ülkesi...