Microsoft Windows Terminal V1.0 Özellikler Listesi

Microsoft, Windows 10’la beraber yeni bir Windows Terminal güncellemesi yayınladı. Microsoft, yeni güncelleme ile beraber daha sonra yayınlayacağı Terminal V1.0 için de yol haritasını açıkladı.


Microsoft, Windows 10’la beraber yeni bir Windows Terminal önizlemesi yayınladı. Yayınlanan yeni komut satırı yazma aracı Windows Terminal 1909 veya Eylül 2019 olarak biliniyor. Microsoft, Windows Terminal V1.0’ı da önümüzdeki aylarda yayınlamayı düşünüyor. 

Microsoft, PowerShell ve Linux için Windows Subsystem gibi Linux dağıtımları kullanan geliştiriciler için yeni bir Windows Terminal çalışmalarına başladı. Windows Terminal 1909’un özellik geliştirmesi için Microsoft iki hafta çalışacak. İki haftalık çalışmanın ardından kararlılık için bir haftalık bir çalışma daha yapılacak. Bir hafta sürüm hazırlık sürecinin ardından dört hafta sonra yeni Windows Terminal sürümü ortaya çıkacak.

windows terminal

Microsoft, yeni Windows Terminali V1.0 projesini 2019 sonuna kadar bütün özellikleri tamamlanacak şekilde yetiştirmek istiyor. Bundan sonra hatalar üzerinde yapılacak çalışmanın ardından kalite ve kararlılık artırılarak Nisan 2020’de Terminal V1.0 yayımlanacak. 

Microsoft, Terminal 1909’un önizlemesi ile beraber açık kaynaklı Cascadia Kodu’nu da tanıttı. Cascadia Kodu, geliştiriciler için yeni bir kod fontu olarak tanıtıldı. Cascadia Kodu, Cascadia olarak geliştirilen Windows Terminal’inde arkasındaki projeden geliyor. 

Microsoft, yeni Windows Terminal’de olacak özellik ve yeteneklerin uzun bir listesini de yayınladı. Yeni Terminal ile beraber JSON dosyaları düzenlenirken otomatik doldurma önerileri sunulacak. Visual Studio kullananlar için ayarlar şemasında ayrıca bir yazım hataları düzeltme ayarı olacak. Yeni Windows Terminal’de Linux için Windows Subsystem(WSL) dağıtımları da artık menüde otomatik olarak gösterilecek. 

terminal alt f4

Windows Terminal’e ayrıca Alt + F4’e bağlı yeni bir sayfa kapatma anahtarı eklendi. PowerShell Core veya Linux ile birden fazla sekme açıksa sadece bir sekme kapanacak. Sekme kapanmadan önce, kullanıcıya tüm sekmeleri kapatmak isteyip istemediğini soran bir mesaj görünecek. 

Terminal V0.4’ün kopyalama sırasında çökmesini içeren bir hatada Windows Terminal V1.0 ile giderilmiş oldu. V1.0 ile beraber kopyalama başarısız olursa artık çökme yaşanmayacak. Geliştirici ekip ayrıca, Windows’la beraber gelen Windows Console Host’taki conhost.exe hatalarını da giderdi. 




Sonuçta Venüs’ün atmosferinde fosfin keşfedilmemiş olabilir ! 2021
Sonuçta Venüs’ün atmosferinde fosfin keşfedilmemiş olabilir ! 2021

Araştırmacıların Venüs atmosferinde fosfini keşfettiklerine inandıkları izah ettiğinde, dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları geçen sene heyecanlanmıştı. Fosfinin...

Hayallerimizi Süsleyen Katlanabilir Telefon Intel mi Olacak?
Hayallerimizi Süsleyen Katlanabilir Telefon Intel mi Olacak?

Son dönemin en popüler telefon teknolojilerinden katlanabilir telefonlardan Microsoft vazgeçmiş olsa da partnerleri hala şanslarını deniyor. ...

Apple, 2021 iPad Pro’sunda Kendi 5G ‘iPhone 13’ Modemini Kullanacak:
Apple, 2021 iPad Pro’sunda Kendi 5G ‘iPhone 13’ Modemini Kullanacak:

Apple,tedarik zinciri şirket bile 2021 tarihinde kullanıma hazır olabileceğini sonraki iPhone serisi için kendi mmWave 5G modem yapmaya planlama olduğunu ortaya koymuştur.Apple’ın gelecek...