Sony'ye Göre PlayStation 5, 'Dünyanın En Hızlı Oyun Konsolu'

Teknoloji devi Sony, yeni bir işe alım süreci başlattı. İş ilanını internet üzerinden yayımlayan Sony, ilandaki PlayStation 5 detayı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.


Japonya merkezli teknoloji devi Sony, bir süredir yeni oyun konsolu PlayStation 5 ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Şirket yakın bir geçmişte yaptığı açıklama ile PlayStation 5'in 2020'nin sonlarına doğru piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. Şimdi ise Sony, yeni oyun konsolu ile ilgili çalışmalarını hızlandırabilmek için yeni bir işe alım süreci başlatmış durumda.

Günümüzde pek çok şirketin yaptığı gibi Sony de işe alım süreçlerinde internetten faydalanıyor. Bu sayede hem daha çok kişiye ulaşılıyor hem de işe alım sürecinin kısalması sağlanıyor. Ancak internet üzerinden açılan ilanlar, kimi zaman şirketlerle ilgili önemli detayları ortaya koyabiliyor. Tıpkı Sony'nin yayımladığı son iş ilanında olduğu gibi.

PlayStation

Sony şu sıralar, kıdemli bir Bulut Mühendisi arıyor. Şirket bu yüzden internet üzerinden bir ilan yayımladı. Yayımlanan bu ilanda Sony'nin çalışmak için en iyi yer olduğu iddia edildi. Elbette bu durum normal karşılanabilir çünkü Sony, dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi. Ancak aynı ilandaki bir diğer husus ise PlayStation 5 ile ilgiliydi. Sony, iş ilanında PlayStation 5'in dünyanın en hızlı oyun konsolu olacağını söylüyordu. İşte Sony'nin ilanının o bölümü;

Sony

"2020'de, yaklaşan dünyanın en hızlı oyun konsolu PlayStation 5 için çalışan süper heyecanlı elit bir takımın liderlerinden biri olacaksınız."

Japon teknoloji devi, bu iş ilanında yer alan ilgili bölümün internette yayılmasıyla birlikte bu ibareyi ilandan çıkarttı ancak her ne olursa olsun internet, bu tarz konularda affetmiyor ve en ufak bir detay bile o an birileri tarafından kayıt altına alınıyor. Aslına bakacak olursak Sony'nin böyle bir paylaşım yapması ve hem şirketi hem de PlayStation 5'i övmesi gayet makul geliyor. Ancak bu açıklamanın daha sonradan neden kaldırıldığı şu an için bilinmiyor.

PlayStation 5'le ilgili yapılan açıklamalar ise Microsoft'un Xbox Project Scarlett'ini akıllara getiriyor. Sony bu açıklama ile PlayStation 5'in Xbox Project Scarlett'ten daha hızlı olduğunu iddia etmiş oldu. Ancak şu an için bunun kesinliğinden bahsetmek mümkün değil çünkü Microsoft'un üzerinde çalıştığı yeni oyun konsolu da bir hayli iddialı geliyor.




Microsoft Edge İçin Önemli Güncellemeler Var 2021
Microsoft Edge İçin Önemli Güncellemeler Var 2021

Microsoft, Edge tarayıcısı için uzun vakittir beklenen iki özelliği aktifleştiriyor. Çıkışının üzerinden 1 sene kadar müddet geçen tarayıcı, geçmiş ve sekme...

Klavye ile Kendi Müziğinizi Yapabileceğiniz İnternet Sitesi
Klavye ile Kendi Müziğinizi Yapabileceğiniz İnternet Sitesi

Canınız sıkıldığında ritim tutmaya başlayacak derecede müziği seviyorsanız, size harika bir site önerimiz var. ...

Steam Fiyatı 31 TL Olan Oyun, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu
Steam Fiyatı 31 TL Olan Oyun, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu

Bilgisayar oyuncuları için çevrimiçi oyun mağazalarından Epic Games, 31 TL değerindeki Rebel Galaxy oyununu kısa süreliğine ücretsiz yaptı. ...