C++'ın Yaratıcısından Bitcoin Hakkında 'Nefret' Açıklaması

C ++ dilinin yaratıcısı Bjarne Stroustrup, Bitcoin’in kendi oluşturduğu programlama dilinde yazılmış olmasından hoşlanmadığını söylüyor. Ünlü yazılımcıya göre Bitcoin, suçlulara hizmet ediyor.


Yakın zamanda yayınlanan bir podcast'te Stroustrup, çeşitli uygulamalarda C++'ı kullanan programcılar hakkında nasıl hissettiğini anlatmak için kısa bir açıklama yaptı. Açıklaması, kulağa oldukça mantıklı geliyor. Stroustrup, nasıl kullanılacağını kontrol edemediği bir araç oluşturmak için C++'ı piyasaya sürmüş gibi hissettiğini söyledi ve ekledi: “Aracın nasıl kullanıldığına bakıyorsunuz ve insanlar kötü şeyler yaptığında bunun olmasını engellemeye çalışıyorsunuz ancak gerçekte, bir şeylerin nasıl kullanıldığı konusunda hiçbir kontrolünüz yok.”

Bitcoin, herhangi bir resmi kuruluş veya banka ile bağlantısı olmayan sanal bir para birimi olarak biliniyor. Bu sanal oluşum, virgülden sonra 100 milyonuncu basamağa kadar birimlere bölünebiliyor. Bununla birlikte Deep Web’de en çok kullanılan para birimlerinin başında geliyor.

Bitcoin madenciliği için İsviçre kadar enerji harcanıyor:

Bitcoin

Konuşmasına devam eden Stroustrup, Satoshi Nakamoto'nun C++ kullanarak yazdığı Bitcoin'den bahsetti ve “C++ dilinin kullanıldığı yerlerden çok mutluyum ve gurur duyuyorum ancak insanların bazı şeyleri yapmamasını isterdim. Benim en sevdiğim örnek olan Bitcoin madenciliği için İsviçre kadar enerji kullanılıyor ve bu para birimi, çoğunlukla suçlulara hizmet ediyor ” ifadelerini kullandı.

Bitcoin'in enerji tüketimi konusundaki tartışma, oldukça gerçekçi sonuçlara dayanıyor. Bitcoin madenciliği, dijital para ile ödüllendirilen karmaşık bir matematik bulmacasını çözmek için büyük miktarda elektrik kullanmak anlamına geliyor. Bitcoin madencileri, elektrik maliyetlerini karşılamak için ürettikleri Bitcoin'i satıyorlar. Bununla birlikte Bitcoin çoğunlukla suç eylemini kolaylaştırırken yapılan işlemleri takip etmek kolay olmuyor.

Bitcoin

Elbette Stroustrup'ın, Nakamoto'nun Bitcoin'i kendisinin ortaya koyduğu dili kullanarak yaptığı gerçeğiyle gurur duyması oldukça güzel olurdu ancak Stroustrup, Bitcoin’in 8 milyonluk bir ülkeyle yarışan enerji kullanımı konusunda endişelenmeye başladığı için muhtemelen onu ikna etmek mümkün olmayacaktır.




Redmi K20 Pro'nun DxOmark Puanı Açıklandı
Redmi K20 Pro'nun DxOmark Puanı Açıklandı

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin kardeş markası Redmi, yeni amiral gemisi Redmi K20 Pro’yu geçtiğimiz mayıs ayında tanıtmıştı. Kamera tarafında nasıl bir performans göstereceği...

Yeni iPhone 3 Arka Kameraya Sahip Olacak
Yeni iPhone 3 Arka Kameraya Sahip Olacak

Apple'ın akıllı telefon serisi iPhone'un kamera modülü, yapım aşamasında görüntülendi. ...

Kısa Süreliğine Ücretsiz 8 iOS Uygulama
Kısa Süreliğine Ücretsiz 8 iOS Uygulama

Yüklemek için yeni uygulamalar arıyorsunuz ancak bulmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Sizler için seçtiğimiz kısa süre için ücretsiz uygulamalarla arayışınızı burada...