Huawei, ABD Yaptırımları Nedeniyle Sesli Asistandan Vazgeçti

ABD'nin yaptırımları sonrasında sıkıntılı günler geçiren Huawei'nin bir yıldır üzerinde çalıştığı bir sesli asistan ürününün yaptırımlar nedeniyle rafa kaldırıldığı ortaya çıktı. Projenin ilerleyen dönemlerde devam edip etmeyeceği bilinmiyor.


2019 yılı teknoloji üretim sektörü için ilginç bir yıl oldu. Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar, oyun odaklı akıllı telefonlar ve PlayStation 5 derken, teknoloji severler için dolu dolu bir yıl geçiyor. Bir yanda bunca büyük yenilik yaşanırken diğer yan da ise büyük bir sorun baş gösterdi. ABD, yaptığı bir açıklamayla Huawei'nin kara listeye alındığını duyurdu ve ABD'li şirketlerin Huawei ile ticaret yapmaları yasaklandı.

Huawei, her ne kadar bu yaptırımlara karşı rest çekmiş olsada, alınan kararların Huawei'ye çok ciddi zararlar verdiği su götürmez bir gerçek. Ortaya çıkan son bilgiler, Huawei'nin 2019 yılında piyasaya süreceği ancak yaptırımlar nedeniyle rafa kalkan bir ürünü olduğunu ortaya koyuyor.

huawei sesli asistan

Huawei, alınan yaptırım kararının ardından hem kendi işletim sistemi üzerinde çalışacağını hem de ilerleyen dönemlerde kendi elektronik bileşenlerini üreteceğini söylemişti. İlerleyen dönemlerde ne olacağını söylemek mümkün görünmüyor ancak isimlerinin gizli kalmasını isteyen bazı Huawei kaynakları, yaptırımların şirket için daha şimdiden bir ürüne mal olduğunu söylüyorlar. Yapılan açıklamalara göre Huawei, neredeyse bir yıldır Google'la bir sesli asistan ürünü üzerinde çalışıyordu. Huawei, üzerinde çalıştığı bu ürünü başta ABD olmak üzere dünyanın pek çok pazarında satışa sunacaktı. Ancak yaptırım kararının ardından Huawei'nin iş ortaklarının geri çekilmesi nedeniyle bu proje durdu ve çalışmaların gelecekte yeniden devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

ABD, Huawei kararını duyurmasından kısa bir süre sonra, yaptırımları 90 gün boyunca ertelediğini duyurmuştu. 90 günün sonunda ne olacağı bilinmiyor ancak ABD yaptırımlarının Huawei'ye zarar vermeye başladığı ve zarar vermeye devam edeceği de aşikar. 




Tamamen Çerçevesiz Vivo Apex 2, 24 Ocak'ta Tanıtılacak
Tamamen Çerçevesiz Vivo Apex 2, 24 Ocak'ta Tanıtılacak

Vivo Nex ile çerçevesiz akıllı telefon akımının öncülerinden olan Vivo, 2019 yılına da bomba gibi bir giriş yaparak Vivo Apex 2'yi tanıtmaya hazırlanıyor. ...

Motorola'nın Razr'ın Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı
Motorola'nın Razr'ın Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı

Katlanabilir telefon sektörüne giriş yapmak isteyen Motorola, farklı bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Motorola Razr, alışılagelmiş katlanabilen telefonların aksine eski tarz kapaklı...

Google Fotoğraflar Uygulamasının Az Bilinen 12 Özelliği
Google Fotoğraflar Uygulamasının Az Bilinen 12 Özelliği

Apple’ın Fotoğraf uygulaması, kullanıcılara sınıflandırma, yapay zeka ile aradığınız fotoğrafı kolayca bulabilme gibi hayatı kolaylaştıran özellikler sunuyor. Peki Android...