Huawei, Google Uygulama ve Servislerini Kullanamayacak

Google, ABD'nin Huawei'yi kara listeye almasıyla birlikte Çinli şirket ile olan ortaklığını bitirdi. Buna göre yeni Huawei telefonlar tam donanımlı Android sürümlerine, Google uygulama ve servislerine erişemeyecekler.


Amerika Birleşik Devletleri ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ekonomik savaş, mobil teknoloji devi Huawei’nin sarsıcı bir darbe almasıyla sonuçlandı. Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre Google, dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunda bulunan Huawei ile ortaklığını sonlandırdı.

huawei android

Google ile Huawei arasındaki bu ortaklık, tüm Google donanım, yazılım ve teknik hizmetlerin kullanımını kapsıyordu. Bir başka deyişle Huawei, gelecekte piyasaya süreceği akıllı telefonlarda açık kaynak lisansına sahip Android sürümleri dışında tam teşekküllü bir Android sürümü kullanamayacak.

Dahası, gelecek Huawei telefonlarda Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası Play Store da bulunmayacak. Ayrıca YouTube, Gmail gibi popüler servislere de erişim sağlanamayacak. Google’ın bu kararı, ABD’nin Huawei’yi kara listeye almasının hemen ardından geldi. Bu kara liste, Huawei’yi Qualcomm, Intel ve Google gibi şirketlerle iş yapmaktan alıkoyuyor. Google, kararın ardından harekete geçen ilk şirket oldu.

Karar, bir Amerikan şirketinin Huawei ile iş birliği yapmasını engelliyor olsa da tüm akıllı telefon sektörünü baştan aşağı etkileyebilir. Zira Android işletim sistemine ve Google servislerine erişemeyen Huawei akıllı telefonlarının Avrupa, Asya ve diğer pazarlarda ne kadar satacağı belli değil. Huawei’nin satışlarının azalması, diğer şirketler için işlerin açılması anlamına geliyor.

Son olarak değinmemiz gereken konu; Google ile Huawei arasındaki bu kopmanın gelecekteki Huawei akıllı telefonlarını etkilemesi bekleniyor. Mevcut Huawei telefonları uygulama güncellemeleri almak için Google’dan bir izin almak zorunda değiller. Bununla birlikte Android sürüm yükseltmeleri ve güvenlik güncellemeleri için aynı durum söz konusu değil.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Movavi Video Editor ile Videoları Hızlıca Düzenleyin
Movavi Video Editor ile Videoları Hızlıca Düzenleyin

Eğer videolarınızı düzenlemek için kompleks ve karmaşık bir program yerine daha sade, hızlı ve pratik bir uygulama kullanmak istiyorsanız Movavi Video Editor tam da istediğiniz düzenleme...

Sizi Anime Karakterine Dönüştüren Sistem Geliştirildi
Sizi Anime Karakterine Dönüştüren Sistem Geliştirildi

Güney Koreli bir oyun stüdyosunun araştırma ekibi, kendi selfielerinizi bir anime karakterine dönüştüren bir sistem geliştirdi. Yapay zeka sayesinde standart bir fotoğrafı en sevdiğiniz...

Fotoğraflara Bakarak İnsanları Yorumlayan Yapay Zeka
Fotoğraflara Bakarak İnsanları Yorumlayan Yapay Zeka

Yüz tanıma sistemleri çok iyi çalışsa da yüz tanımaya dayalı olarak insanları kategorize etmek gerektiğinde yapay zeka için işler o kadar da yolunda gitmiyor. ImageNet Roulette de...