Android 9 Pie'li Nokia 3.1 A ve 3.1 C Tanıtıldı

HMD Global, Nokia cihazlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket, şimdi ise yeni Nokia 3.1 cihazlarını tanıttı. A ve C olarak farklı iki modelde sunulan telefonlar, farklı satıcılar aracılığıyla sunulacak.


HMD Global, bu yılın başlarında Nokia 4.2 ve 3.2 telefonlarını piyasaya sürmüştü. Şirket, birkaç gün önce de giriş seviyesi olan 2.2 telefonunu satışa sundu. Şimdiyse 3.1 A ve 3.1 C cihazları tanıtıldı. Bu cihazlar, Mayıs 2018’de piyasaya çıkan Nokia 3.1’den ilginç bir şekilde tamamen farklı. Aynı donanımla gelen Nokia 3.1 A ve 3.1 C, iki farklı satıcı aracılığıyla sunulacak.

Nokia 3.1 A, AT&T firması, Nokia 3.1 C ise Cricket Wireless aracılığıyla satılacak.  Şu an itibariyle, bu cihazların fiyatlandırması hakkında bilgi bulunmuyor.. Nokia 3.1 A, siyah renkle geliyor ve 10 Haziran'dan itibaren belirli Walmart mağazalarında satışa sunulacak. Nokia 3.1C ise beyaz renge sahip ve 14 Haziran'dan itibaren Cricket Wireless'ın çevrimiçi ve çevrimdışı mağazalarından satılacak. Cihaz, önünde 2.5D kavisli camlı polikarbonat gövdeye sahip.

Benzer özelliklere sahip iki cihazın da önünde 18:9 en boy oranına sahip 5.45 inç HD + (1440 x 720 piksel) ekran bulunuyor. Telefonlar, Adreno 504 GPU ile birlikte 12nm Qualcomm Snapdragon 429 yonga setinden gücünü alıyor. Ayrıca 2GB RAM ve 32GB dahili depolama alanı bulunan telefonlarda 128 GB'a kadar destekleyen bir MicroSD kart yuvası bulunuyor.

Cihazlar arkada f/2.0 diyafram açıklığında 8 MP, önde ise f/2.2 değerinde 5 MP kameraya sahip. Parmak izi tarayıcısı bulunmuyor ancak yüz tanıma kilidi kullanılabiliyor. 2900 mAh bataryası bulunan Nokia 3.1 A ve Nokia 3.1 C’de USB C bağlantı noktası ve 3.5 mm kulaklık jakı yer alıyor. Ayrıca 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS ve A-GPS bağlantı seçenekleri de bulunuyor.

Android 9.0 Pie işletim sistemi ile çalışan telefonların iki yıllık büyük Android OS güncellemesi ve üç yıllık güvenlik düzeltme eki güncellemesi alacağı garanti edilmiyor. Ancak, şirket 18 aylık düzenli güncelleme sağlayacağını belirtti. Telefonların ülkemizde yayınlanıp yayınlanmayacağı şu an için bilinmiyor.




Ninja, En Büyük Espor Oyuncusu Olmak İstiyor
Ninja, En Büyük Espor Oyuncusu Olmak İstiyor

En fazla takip edilen espor oyuncularından olan Tyler “Ninja” Blevins, katıldığı bir podcast programında, “tüm zamanların en büyük oyuncusu” olmak istediğini söyledi.

2019’un En Büyük Fiyaskosu: Katlanabilir Telefonlar
2019’un En Büyük Fiyaskosu: Katlanabilir Telefonlar

Samsung, Huawei, Xiaomi ve diğerleri… Üreticiler, yaklaşık 50 yıldır geliştirilme aşamasında olan katlanabilir ekranları bu yıl cebimize getirme sözü verdiler. Rekabetin firmalara...

Apple iCloud Şifreleri İçin Chrome Uzantısı Paylaştı! 2021
Apple iCloud Şifreleri İçin Chrome Uzantısı Paylaştı! 2021

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz hafta izahını yaptığı ve iCloud şifrelerini Chrome’da koordine etme emeliyle yayınlayacağı uzantısını kullanıcıların beğenisine sundu. Bu sayede...