Chrome, Sekmeleri Göndermeye İzin Veriyor

Google Chrome’un 77. güncellemesi ile beraber yeni bir özellik kullanıcıların beğenisine sunuldu. Chrome 77’de kullanıcılar herhangi bir sekmeyi, başka bir cihaza gönderebilecekler.


Google, Chrome 77 güncellemesini bu hafta yayınladı. Yayınlanan güncelleme ile beraber Chrome’de birçok görsel değişik göze çarptı. Ancak güncellemede öne çıkan özellik, kullanıcıların cihazları arasında sekmeleri doğrudan gönderebilmesinin sağlayacak yeni bir menü oldu. 

Chrome üzerinde açık olan bir bağlantının üzerinde sağ tıklayarak bundan sonra diğer cihazlarınıza gönderebileceksiniz. iOS’te Chrome kullanıyorsanız, Chrome’un açık olması ve gönderilen sekmeyi kabul etmeniz gerekiyor. Windows ve Android’de izin istemeden kullanılabiliyor. Ancak bu özellik henüz macOS’lar kullanılabilir değil.

chrome 77

Chrome’un açık olan ve son açılan sekmeyi diğer cihazlardan görüntülenmesi özelliği uzun süredir vardı. Ancak bir sekmede açık olan internet sayfasının paylaşılması mobil cihazlar ve bilgisayarlar arasında geçiş yapacak kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak. 

Chrome, hem mobil platformlarda hem de masaüstünde en popüler tarayıcı olmaya devam ediyor. Bu nedenle Google, web tarayıcısının çapraz platform özelliklerini düzenli olarak geliştirmek ve yenilerini eklemek üzere çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.




Microsoft, Stream'in Mobil Versiyonunu Güncelledi
Microsoft, Stream'in Mobil Versiyonunu Güncelledi

Microsoft, 2017 yılında Office 365 Video'nun yerine sunduğu Stream uygulamasının mobil sürümünü iOS ve Android için güncelledi. Yeni güncelleme ile birlikte Stream, çok daha işlevsel...

Eski Mozilla Çalışanından Google'a Sabotaj Suçlamaları
Eski Mozilla Çalışanından Google'a Sabotaj Suçlamaları

Mozilla'nın eski üst düzey yöneticilerinden birisi, Google'un kasıtlı olarak 10 yıldır Firefox'u sabote ettiğini iddia etti. ...

Nintendo, Switch Satış Tahminlerini Arttırdı! 2021
Nintendo, Switch Satış Tahminlerini Arttırdı! 2021

Nintendo, Switch’in her vakitkinden daha fazla konsol sattığı büyük bir tatil dönemi sonrasında satış istatistiklerini paylaştı. tatil dönemi toplamda 11.57 milyon konsol satan...