Apple, Nesnelerin İnterneti İçin SiriOS Geliştiriyor

WacthOS ve iPadOS ile cihazlarını çok daha stabil hale getirmeyi planlayan Apple, bu kararında ısrarlı gibi görünüyor. Şirket, gelecekte neredeyse herkes tarafından kullanılacağı düşünülen IoT için SiriOS'u geliştiriyor.


Apple’ın çok fazla bilinmeyen ve Amazon ile Google’ın ürünleriyle kıyaslayınca pek de başarılı sayılamayacak bir ürünü bulunuyor: HomePod. Farklı bir iOS sürümüyle çalışan bu akıllı hoparlör için Apple’ın farklı bir planı var gibi görünüyor. Saatleri için watchOS, iPad Pro için iPadOS işletim sistemleri çıkaran Apple’ın WWDC 2020’de SiriOS’u duyurması bekleniyor. Şirketin çıkaracağı bu işletim sistemi hem HomePod hem de genel olarak nesnelerin interneti (IoT) için tasarlanmış olacak.

Aslında adından da anlaşılabileceği gibi sesli komutlar üzerine konumlandırılacak olan yeni işletim sistemi, ayrıca yapay zekâ ve makine öğrenmenin karşımı bir sistemi kullanacak.

SiriOS

SiriOS da dahil olmak üzere yeni sistemler, insanlarla eşit seviyede bir anlama kapasitesine sahip olacak. Bunun için de bir dizi derin ağ kullanacak. Bu, yeni sistemler sadece bağlamı anlamasının yanı sıra çok daha doğal, ikna edici ve verimli bir iletişim şekli sunacaklar.

Bir yatırım şirketi olan Mangrove’un analiz raporuna göre “uzmanlar Apple’ın SiriOS’u WWDC 2020’deki geliştiriciler toplantısında açıklamasını bekliyor. Böylece inovasyon ve adaptasyon hızlanacak.” Voicebot.ai’dan Brett Kinsella da SiriOS’un, Amazon ve Google’ın sesli asistanlarında gerçekleştirdiği bazı süreçlere sahip olacağını söyledi.

SiriOS gibi sadece nesnelerin interneti üzerine yoğunlaşan bir işletim sistemiyle birlikte Apple, ürün kategorisini geliştirmeye daha fazla odaklanabilecek. Bazı analistler, bu pazarın 2020’de 50 milyar bağlı cihaza sahip olacağını tahmin ediyor ki Apple’ın bu pastadan pay almak istemesi oldukça doğal.




POCO M3 İncelemesi: Bütçe segmentinde yenilecek Telefon 2021
POCO M3 İncelemesi: Bütçe segmentinde yenilecek Telefon 2021

POCO’nun en son bütçe amiral gemisi, yine tasarlanmış bir arka bölüm ve bir Snapdragon işlemcisi ile beraber gelir. Tasarımına ve özelliklerine hızlı bir göz atarak POCO M3 ile...

Microsoft, Kullanıcılara Skype'ı Güncellemeyi Zorunlu Kıldı
Microsoft, Kullanıcılara Skype'ı Güncellemeyi Zorunlu Kıldı

Son sürüm olan 7.41.0.10101'in ardından gelen Skype 8 güncellemesi, Microsoft tarafından tüm kullanıcılara zorunlu kılındı. Yeni güncellemeyi ilk duyurulduğunda eski sürümün bir süre...

YouTube, Yorum Bölümünü Yeniliyor
YouTube, Yorum Bölümünü Yeniliyor

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube, yeniden tasarladığı yorum bölümünü Android uygulamasında test ediyor. Bazı kullanıcılar tarafından yayınlanan ekran...