İnstagram'daki Yeme Bozukluğu İçerikli Kontrolden Çıktı

Instagram'daki beslenme bozukluklarına teşvik eden içerikler üzerine araştırma yapan uzmanlar, bu içeriklerin sayısının güç geçtikçe arttığı ve durumun giderek daha da tehlikeli bir hâl aldığı konusunda uyarılarda bulunuyorlar.


Instagram, yeme bozukluklarına teşvik eden içeriklerin paylaşılmasına izin vermediklerini ve böyle bir içerikle karşılaştıklarında derhal müdahale ettiklerini belirtiyor. Ancak Ocak ayında Instagram’daki zararlı içerikleri gördükten sonra yaşamına son veren 14 yaşındaki Molly Russell davası, Instagram'ın geniş kitlelerce eleştirilmesine yol açtı.

Artan kamuoyu baskısından sonra Facebook'un sahip olduğu platform, geniş kapsamlı bir inceleme yapacaklarını duyurdu ve kullanıcılara zarar verebilecek tüm grafikleri ve görüntüleri platformdan kaldırmayı taahhüt etti.

Ancak BBC; anoreksiya ve bulimia gibi beslenme bozukluklarını teşvik eden yazılar, etiketler, resimler ve arama terimlerinin Instagram'da hâlâ yaygın olduğunu tespit etti. Ayrıca yayınlanan birçok içeriğin aşırıya kaçan diyet talimatları ve ebeveynlerin kontrolünden kaçınma yöntemleri ile ilgili olduğunu bildirdiler.

NHS Digital tarafından İngiltere'de yapılan araştırma, 2011 yılından bu yana 19 yaşından büyük kişilerde beslenme bozukluğu şikayetiyle hastaneye kabul edilen hastaların oranında %130'dan fazla bir artış olduğunu ortaya çıkardı. 15 yaş ve altı çocuklarda ise bu oranın %163 artış gösterdiği tespit edildi. 2011 yılından bu yana İngiltere'de, 2.000’den fazla çocuk yeme bozukluğu şikayetiyle hastanelere kabul edildi.

Birleşik Krallık Kraliyet Psikiyatrist Koleji'nin çocuk ve ergen bölümü başkan yardımcısı Dr. Goldin tarafından beslenme bozuklukları teşhisiyle tedavi edilen hastaların çoğu, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarını kullanıyor.

Dr. Goldin, “Bu çok endişe verici ve bir dereceden sonra bu durum kontrol dışına çıkıyor. Bazı paylaşımlar, yeme bozukluklarını büyüleyici kılıyor. Yeme bozukluğu olan gençler oldukça savunmasız, genellikle sosyal olarak yalıtılmışlar, arkadaşları yok ve akran grubu arıyorlar." açıklamasında bulundu.




Siri, Artık Maç Sonuçlarını da Türkçe Olarak Verecek
Siri, Artık Maç Sonuçlarını da Türkçe Olarak Verecek

Apple'ın akıllı asistan uygulaması Siri, artık sporseverlere Türkçe olarak her türlü bilgiyi aktarabilecek. Maç sonuçlarından, tarihlerine, oyuncu bilgilerinden, gol krallarına kadar her...

Uzay İstasyonuna Yolculuğun Bedeli Dudak Uçuklatıyor! 2021
Uzay İstasyonuna Yolculuğun Bedeli Dudak Uçuklatıyor! 2021

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ merkezli uzay turizmi şirketi Axiom Space, dört kişiden oluşan bir ekibi Ocak 2022’den önce sekiz günlük bir konaklama için Beynelmilel Uzay...

Apple, 2021 iPad Pro’sunda Kendi 5G ‘iPhone 13’ Modemini Kullanacak:
Apple, 2021 iPad Pro’sunda Kendi 5G ‘iPhone 13’ Modemini Kullanacak:

Apple,tedarik zinciri şirket bile 2021 tarihinde kullanıma hazır olabileceğini sonraki iPhone serisi için kendi mmWave 5G modem yapmaya planlama olduğunu ortaya koymuştur.Apple’ın gelecek...