Pixel 4'te Yüz Tanıma ve Hareket Algılayıcı Olacağını Doğrul

Teknoloji devi Google, Pixel 3 serisi ile oldukça iyi başarılar elde etmişti. Anlaşılan şirket Pixel 4'e bazı yenilikler ekleyerek Pixel 3'teki başarılarını yinelemek istiyor.


Google, 12 Haziran'da Pixel 4'ün arka kısmından bir görüntü paylaşarak telefonun çıkacağını resmi olarak açıklamıştı. Şimdi ise telefonun en geniş kapsamlı özelliklerinden ikisini onaylayan bir teaser videosu yayınladı. Bu iki önemli özellik, yüz kilidi açma ve "air gesture" (el hareketlerini vb. temassız algılayan sensör) konularında.

"Google Pixel 4 | (Don’t) hold the phone: new features coming to Pixel 4" başlıklı videoda, bir kadının kilitli bir Pixel 4'e kadar yürüdüğünü görüyoruz ve ekrana veya hiçbir şeye dokunmadan telefonun kilidini açıyor. Daha sonra gerçekten hiç dokunmadan elini Pixel 4'ün önüne getirerek şarkıları atlamayı sürdürüyor.

pixel 4 soli

Teaser videosuna Google’ın yayınladığı bir blog yazısı eşlik ediyor. Ayrıca bu yeni özelliklerin şirketin "Motion Sense" olarak adlandırdığı bir şey tarafından desteklendiği doğrulandı. Blog yazısından bazı önemli bölümler:

"Son beş yıldır, Gelişmiş Teknoloji ve Projeler Ekibimiz (ATAP), hareket algılayıcı bir radar olan Soli üzerinde çalışıyor. Radar, elbette onlarca yıldır uçakları ve diğer büyük nesneleri tespit etmek için kullanılan teknolojiyle aynı. Telefonun etrafında küçük hareketleri algılayan, benzersiz yazılım algoritmalarını gelişmiş donanım sensörüyle birleştiren Pixel 4'ün en üstünde bulunan minyatür bir sürüm geliştirdik, böylece telefon hareketleri tanıyabilir ve yakınınızdayken sizi algılayabilir."

"Pixel 4 Soli'li ilk cihaz olacak, sadece elinizi sallayarak şarkıları atlamanıza, alarmları ertelemenize ve telefon konuşmalarını susturmanıza izin veren yeni 'Motion Sense' özelliklerimizi güçlendirecek. Bu yetenekler sadece bir başlangıç ​​ve aynı zamanda Pixel telefonlar zamanla daha iyi hale geldikçe, 'Motion Sense' de gelişecektir. 'Motion Sense', belirli Pixel ülkelerinde geçerli olacaktır.​"




Cyberpunk 2077'nin Hikayesi Yetişkinleri Ekrana Bağlayacak
Cyberpunk 2077'nin Hikayesi Yetişkinleri Ekrana Bağlayacak

Cyberpunk 2077’nin geliştiricisi CD Projekt RED, Cyberpunk’un oyunculara film gibi bir hikâye anlatması için çalışıyor. Oyunun düz ve sıkıcı bir çizgide ilerlemesini istemeyen baş...

Son 20 Yılın En İyi 20 PC Oyunu
Son 20 Yılın En İyi 20 PC Oyunu

Bilgisayar oyunları, koca bir neslin hayal gücüne yadsınamaz katkılar sağladı. Her yıl yüzlerce yeni hikâye gördüğümü bu dünyanın, elbette unutulmayanları da var. Son 20 boyunca...

C++'ın Yaratıcısından Bitcoin Hakkında 'Nefret' Açıklaması
C++'ın Yaratıcısından Bitcoin Hakkında 'Nefret' Açıklaması

C ++ dilinin yaratıcısı Bjarne Stroustrup, Bitcoin’in kendi oluşturduğu programlama dilinde yazılmış olmasından hoşlanmadığını söylüyor. Ünlü yazılımcıya göre Bitcoin,...