Samsung, Exynos 9611’i Duyurdu

Samsung, yeni yonga seti Exynos 9611’i resmen duyurdu. Exynos 9611, geçen yıl yayınlanan Exynos 9610 yonga setinin yükseltilmiş hâli olarak göze çarparken yonga setinin yapay zekâ odaklı olmasının yanı sıra yüksek çalışma frekansı da dikkat çekiyor.


Samsung, bugün yeni yonga seti Exynos 9611’i resmî olarak duyurdu. Exynos 9611, 64 bitlik sekiz çekirdekli düzende 2,3 GHz hıza sahip Cortex A73 çekirdeğini ve 1,7 GHz hıza sahip Cortex A53 çekirdeğini üzerinde taşıyor. Bu çekirdek yapısı, bildiğiniz gibi Exynos 9610 SoC ile aynı yapı ancak burada hız değişimi farklılık olarak karşımıza çıkıyor. Exynos 9611, grafik işlemleri için Mali-G72 MP3 GPU’yu kullanıyor. Samsung’un bu yeni yonga seti, bu yapı ile gelişmiş mobil cihazlara güçlü bir performans sağlayacak. 

Exynos 9611 mobil işlemci, yapay zekâ uygulamalarından kameraya kadar birçok alanda etkili bir performans getiriyor. Exynos 9611, görüntü işleme ünitesinde yerleşik yapay zekâ motoruna sahip. Yonga seti, bu motorla derin makine öğrenmesi ve yapay zekâ yeteneklerini sunuyor. Bu sayede akıllı telefonlarla çekilen fotoğraflarda yapay zekâ iyileştirmeler yapabilecek. 

Fotoğraflara yeni bir boyut kazandıracak işlemci: Exynos 9611

samsung exynos 9611

Samsung’un yeni mobil işlemcisi, görüntü işleme konusunda da bazı iyileştirmeleri getiriyor. Exynos 9611’in görüntü işleme birimi; fotoğraf ve videoların analog sinyallerini analiz edebilirken sahne içinde bulunan nesne ve ortamları da tanımlayabiliyor. Gelişmiş görüntü işleme birimi, daha yüksek kalitede fotoğraf çekmek için pozlama, beyaz dengesi, renk tonu, doygunluk, kontrast ve netlik gibi ayarların ayarlanmasından doğan verileri kullanıyor. Yonga setinin akıllı derinlik algılaması ile akıllı telefonun tek bir kamerası ile güzel portre fotoğrafları çekmek de mümkün. İşlemci; geniş, ultra geniş ve tele kameralar gibi çeşitli çoklu kamera seçeneklerini de destekliyor.

Exynos 9611 mobil işlemci, bağlantı için bir LTE modem ve çeşitli bağlantı çözümleri ile birlikte geliyor. Yonga seti üzerinde yerleşik olan modem, 3CA ile 600 Mbps’e kadar indirme hızını, diğer taraftaysa 2CA ile 150 Mbps'e kadar yükleme hızını destekliyor. Exnyos 9611, Wi-Fi, Bluetooth 5.0 ve FM radyo özellikleri ile beraber piyasaya çıkacak. 




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Nötrinolar, galaksimizin dışındaki bir nesneye ikinci kez bağlı 2021
Nötrinolar, galaksimizin dışındaki bir nesneye ikinci kez bağlı 2021

NASA bilim insanları, yüksek enerjili nötrino isimi verilen nadir bir parçacığı galaksimizin dışındaki bir nesneye sadece ikinci sefer bağlayan etkileyici bir bulgu yaptılar. Bilim...

Facebook Etkinlikleri Artık Hikayelerde Paylaşılabiliyor
Facebook Etkinlikleri Artık Hikayelerde Paylaşılabiliyor

Platformu zenginleştirmeye çalışan Facebook, Etkinlikler özelliğini hikaye olarak paylaşma dönemini başlattı. Böylece ilgilendiğiniz etkinliklere gelecek arkadaşlarınızı tek bir liste...

Trump Yanlıları Twitter Binasına Yöneldi! 2021
Trump Yanlıları Twitter Binasına Yöneldi! 2021

San Francisco polisi, geçtiğimiz günlerde yapılan eylemlerden sonra Donald Trump’ın hesabını askıya alan Twitter binasında gerçekleşecek bir eylem için hazırlanıyor. Salgın...