Chromium Tabanlı Edge'in Betası, Mac İçin Ortaya Çıktı

Internet Explorer'ı tarihe gömmesi beklenen Chromium tabanlı Edge, bir süredir farklı test sürümlerinde deneniyor. Şimdi de yeni tarayıcının macOS sürümünün betası, resmî kanallar vasıtasıyla ortaya çıktı.


Microsoft'un Chromium tabanlı yeni Edge tarayıcısında açık testler başladığından beri uygulama sürekli güncelleme alıyor. Uygulamanın Canary sürümü günlük güncellenirken Developer sürümü haftada bir güncelleniyor. Uygulamanın beta sürümü ise altı haftada bir güncellenecek.

Edge'in yeni sürümünün betası, geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya çıkmış olsa da macOS beta sürümü için ortalıkta herhangi bir şey bulunmuyordu. Chromium tabanlı Edge'in mac sürümü, WalkingCat tarafından sızdırıldı.

Ortaya çıkan bu sürümün adam akıllı bir beta olmadığını söylememiz gerekiyor. Bu yüzden de çok istikrarlı bir kullanım bekliyorsanız, betayı beklemeniz daha doğru olacaktır; zira bu sürüm çok dengeli değil ve Microsoft'un herkese yayınlamamasının sebebi de bu.

edge

Firma, güncellemeleri çeşitli kanallar üzerinden test ediyor fakat bu onlardan biri değil. Bununla birlikte bu sürümü yüklemek isterseniz, tarayıcıda "Beta" yazdığını da göreceksiniz. Ama elde edeceğiniz tüm yenilik bu.

Microsoft'un Chromium tabanlı Edge tarayıcısı, halka açılmasından önceki süreç de dahil olmak üzere sızıntılardan başı yanan bir uygulama. macOS üzerindeki Canary ve Developer sürümleri de benzer şekilde resmî olarak yayınlanmadan önce sızdırılmıştı. Bakalım Microsoft bu konuda neler yapacak?




Microsoft Solitaire, Dünya Video Oyunları Efsanesi Oldu
Microsoft Solitaire, Dünya Video Oyunları Efsanesi Oldu

Microsoft’un onlarca yıldır kullanıcılarına hoş zaman geçirten oyunu Solitaire, World Video Game Hall of Fame’e katıldı. ...

Facebook Minecraft İçin Bir Sanal Asistan Üzerinde Çalışıyor
Facebook Minecraft İçin Bir Sanal Asistan Üzerinde Çalışıyor

Son dönemlerde PewDiePie ile birlikte popülaritesine tekrar kavuşan Minecraft, bir sanal asistana sahip olacak. Sosyal medya devi Facebook bu sanal asistanı şu anda geliştiriyor. ...

Rubik Küpü Çözebilen Yapay Zekâ Geliştirildi
Rubik Küpü Çözebilen Yapay Zekâ Geliştirildi

Hukuktan, tıp alanına kadar birçok farklı disiplene entegre edilen yapay zekâyı bir sonraki adıma taşımak isteyen araştırmacılar, Rubik küpü çözebilecek bir yapay zekâ algoritması...