Dell, Dual Screen Modeli Üzerinde Çalışıyor

Çıkan son sızıntı haberlerine göre bilgisayar üreticisi Dell, XPS markasını yeniden canlandırmanın yanı sıra Dual Screen modeli üzerinde de çalışıyor.


Görünüşe göre Dell, daha büyük ekranlı XPS 17’sini geri getiriyor. Dell, XPS markasını her zaman en yükseğe taşımış ve bu ürünlerini taşınabilirlik, tasarım ve performans bakımından birleştirmişti. Tabii yaklaşık on sene önce çıkan 17 inçlik XPS 17 büyük ekranı, kalın çerçeveleri ve önemli ölçüdeki ağırlığıyla taşınabilirlikten biraz uzaktı.

Gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte dizüstü bilgisayarlarda kullanılan bu formül değişime uğradı ve Dell’in gelecekteki XPS 17 dizüstü bilgisayarı muhtemelen yine şirkete ait olan InfinityEdge ekranları kullanacak.

Sızıntılar

Sızdırılan ürün yol haritasına göre, XPS 17’nin çıkışı Temmuz 2020’de gerçekleşecek. Ürünün çıkmasına bir yıldan daha fazla bir süre olduğu düşünülürse, zaman ilerledikçe XPS 17 ile ilgili daha fazla sızıntı ve bilgi ortaya çıkacaktır.

Sızıntılara konu olan tek dizüstü bilgisayar XPS 17 değil, Temmuz 2019’da çıkış yapması planlanan yeni XPS 15 2019 modeli de bulunuyor. Bu model, 8 çekirdekli Intel Coffee Lake işlemcilerin listesinde de ortaya çıkmıştı.

Bunların haricinde iki adet XPS 13 modeli de listelenmişti. Bunlardan Intel Comet Lake CPU kullanan modelin Eylül ayında çıkış yapması planlanırken Intel Ice Lake CPU’yu kullanan modeli Şubat 2019’da yayımlanmıştı.

Bunlara ek olarak çıkan ekstra bir sızıntı haberi ise XPS Dual Screen’in Eylül 2020’de çıkacağını iddia etti. Bu cihazın hangi işlemciyi kullanacağı, tasarımı nasıl olacağı gibi detayları ise henüz bilinmiyor. Bu tarz bir tasarıma sahip olan dizüstü bilgisayarı Razer Project Valkyrie gibi prototiplerde görmüştük.




Apple'ın iPhone 11 Etkinliğinin Tarihi Belli Oldu
Apple'ın iPhone 11 Etkinliğinin Tarihi Belli Oldu

iOS 13’ün en son yayınlanan beta sürümünde bulunan detay, iPhone 11’in ne zaman tanıtılacağını ortaya koyuyor. “HoldForRelease” isimli detaya göre iPhone 11, 10 Eylül’de...

Samsung'un Yapay Zeka Teknolojisi Neon'un İlk Görüntüleri
Samsung'un Yapay Zeka Teknolojisi Neon'un İlk Görüntüleri

Teknoloji takipçileri, CES 2020 teknoloji fuarı için gün saymaya devam ediyor. Samsung, Neon adlı yapay zekasını CES 2020 fuarında tanıtacak ancak Neon ile ilgili ilk görüntüler ve...

OnePlus 3 ve 3T İçin Başka Bir Android Pie Güncellemesi Geld
OnePlus 3 ve 3T İçin Başka Bir Android Pie Güncellemesi Geld

Eski cihaza sahip kullanıcılarını unutmayan OnePlus'tan sevindirici bir hamle geldi. OnePlus 3 ve 3T’nin işletim sistemi olan OxygenOS 9.0.4 için yeni bir Android Pie güncellemesi ...