Yeni Tales of Oyunu, E3 2019'dan Önce Ortaya Çıktı

E3 2019 yaklaşırken stüdyolar oyunlarının reklamlarını yapmaya başlıyor. Elbette gizli tutulmasını isteyenler de yok değil. İsteği bu yönde olan Bandai Namco, bunu başaramamış olacak ki yeni Tales of oyunu ortaya çıktı.


Elden Ring ve Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered oyunlarını konuştuğumuz bu günlerde, Bandai Namco'nun E3 2019 planlarını iyiden iyiye öğrenmeye başladık. Yapımcının web sitesinde yaşadığı talihsiz bir güvenlik sorunu yüzünden (belki de sayesinde demek daha doğru olur :D ) tanıtacağını üç büyük oyunu şimdiden biliyoruz. Buysa oldukça önemli. Çünkü şimdi serinin "babası" Hideo Baba'nın stüdyodan ayrılmasından sonraki ilk Tales of'ta neler olup bittiğini görüyoruz.

İddiaya göre yeni Tales of oyunu, "Tales of Arise" ismiyle anılacakken oyun motorunu olarak Unreal Engine 4 kullanacak.

Sızan bilgiler arasında oyunun önemli özellikleri olduğu gibi, beklenildiği üzere ana konu sinopsis de var. Tales of Arise'ın hikayesi, anlaşılan o ki, gezegenler arası yolculuğu ve siyaseti konu alıyor. Oyunun ana konusu ise iki komşu gezegen arasındaki sınıf mücadelesi.

Rena, 300 yıldan fazladır Dahna'nın egemenliğini elinde bulundururken güç sahibi konumunda. Rena halkı, Dahna'yı kendilerinin emek ve işçi kaynağı olarak görüyor. Buradan itibaren sinopsis bir "Romeo ve Jüliet" tarzı hal alıp her iki gezegenden birer ana kahraman, gezegenlerinin kaderini değiştirmeye uğraşıyor.

Oyunun en dikkat çekici özellikleri ise, bir Tales of oyunundan beklenen biçimde. Unreal Engine 4'ün sunduğu muhteşem görsellikler, oyun serisinin gerçek zamanlı savaş sistemlerine getirilen yenilikler ve daha fazlası. Sızıntı oyundan yüksek çözünürlüklü ekran görüntülerini de içerirken Hideo Baba'nın stüdyodan ayrılmasından sonrası ilk oyunda neler olacak hep birlikte göreceğiz.




Yılın İlk League of Legends Şampiyonu Tanıtıldı 2021
Yılın İlk League of Legends Şampiyonu Tanıtıldı 2021

Riot Games‘in geliştirdiği MOBA türündeki oyun olan League of Legends (LoL) için yeni şampiyon izah etti. Riot Games bu sene LoL’e 6 yeni şampiyon ilave etmeyi tasarılıyor ve...

Yeni Nintendo Switch Geliyor
Yeni Nintendo Switch Geliyor

90'ların en meşhur konsol üreticisi Nintendo, yeni bir Switch cihazı tanıtacak. Oyun...

Call of Duty: Warzone oyuncularına yardımcı olması beklenen uygulamayla hile yapıldı 2021
Call of Duty: Warzone oyuncularına yardımcı olması beklenen uygulamayla hile yapıldı 2021

Bilgisayarda Call of Duty: Warzone oyuncuları, çok sayıda aksaklık ve hile mücadele etmek zorunda kalıyor. Oyunun tutkunları, şimdi de hile ile savaşmaya yönelik araçlardan birinin kendi...