Mozilla, En Büyük Ses Veritabanını Kullanıma Açtı

Mozilla'nın dünyanın en büyük ses veritabanı olması için sermaye ayırdığı Common Voice, şimdi herkesin kullanabileceği şekilde halka açıldı.


Mozilla'nın 18 farklı dilde, 42 binden fazla destekçisiyle 1361 saatlik ses kaydı tuttuğu ve dünyanın en büyük ses veritabanı olmayı hedeflediği Common Voice, yüksek kaliteli ve yazılı ses verilerini içeriyor.

42 binden fazla kişinin kendilerinin ve başkalarının seslerini yüklediği sistem, gelişmeye devam ettikçe kalitesi de artmaya başladı. Haziran 2018'den bu yana geçen 8 ayda Mozilla'nın beklediğinden çok daha fazla büyüyen Common Voice, sadece birkaç dilin değil nispeten az kişinin bildiği dillerin de internet ortamında yüksek gelir elde edilmesine katkı sağlayabileceğini kanıtlıyor.

Mozilla, daha çeşitli ve yenilikçi bir ses teknoloji ekosistemine katkıda bulunmayı amaçladığını söylüyor. Hem kendilerine hem de daha küçük 'oyunculara' yardımcı olacak olan bu sistem, Speech-to-Text ve Text-to-Speech (Konuşmadan Yazıya ve Yazıdan Konuşmaya) özelliklerinin makine öğrenmesi ile gelişebileceğini de ortaya koyuyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Huawei CEO'su: ABD ile Çatışmaya Hazırız
Huawei CEO'su: ABD ile Çatışmaya Hazırız

Huawei CEO'su yaptığı açıklama ile hedeflerine ilerlerken ABD ile çatışmalarının kaçınılmaz olduğunu, şirketinin buna tamamen hazır olduğunu dile getirdi. ...

Galaxy S10'un AR Emoji'si Gerçek Zamanlı Tarama Yapacak
Galaxy S10'un AR Emoji'si Gerçek Zamanlı Tarama Yapacak

Apple'ın Animoji'sinden sonra Huawei ve Samsung da artırılmış gerçeklik destekli emoji alanına iddialı şekilde dahil oluyor. ...

CoD: Modern Warfare, Çoklu Oyuncu İntrosu Tanıtıldı
CoD: Modern Warfare, Çoklu Oyuncu İntrosu Tanıtıldı

Call of Duty’nin resmi Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda, Modern Warfare’ın çoklu oyuncu modunun introsu tanıtıldı. Haritaya helikopterle girişin görüldüğü yeni nesil bir...