macOS, Bir Güvenlik Açığıyla Karşı Karşıya

Apple, başka bir Gatekeeper güvenlik açığıyla karşı karşıya. Araştırmacı Filippo Cavallarin, saldırganların, izin talebine ihtiyacı olmadan bilgisayara kötü amaçlı yazılım yüklemesine olanak veren bir macOS güvenlik açığı olduğunu açıkladı.


Gatekeeper, ağ paylaşımlarını izin gerektirmeyen “güvenli” konumlar olarak kabul ettiğinden ötürü, kötü amaçlı bir misafirin tek yapması gereken, istediği kötü amaçlı uygulamayı kullanıcının açması için ikna etmek. Doğru sembolik bir bağlantıya sahip, kötü amaçla hazırlanmış bir ZIP dosyası, kullanıcıyı otomatik olarak saldırganın sahip olduğu bir internet sitesine yönlendirebilir ve bir belge olarak gizlenen bu kötü amaçlı yazılımı başlatmak için kullanıcıyı ikna etmesi bundan sonra kolay olacaktır. 

Teoride, konunun şimdiye kadar giderilmesi lazımdı. Cavallarin, 22 Şubat’ta bulduğu güvenlik açığını Apple’a bildirdiğini ve bunun macOS 10.14.5 ile çözülmesi gerektiğini söyledi. Bunun yapılmadığını ve Apple’ın e-postalarına cevap vermeyi bıraktığını söyleyen Cavallarin, bu sorunu çözmek için Apple’a 90 gün verdikten sonra, haberi yayınladı. 

Uzun süredir bilgisayar kullanan biriyseniz, bir ZIP dosyasını ve ağ paylaşımının içindekileri açmanız gerektiğinde, yanlışlıkla da olsa virüse maruz kalma olasılığınız çok yüksek değildir. Ancak bu, uzak paylaşımlara ve istenmeyen virüslerin riskine aşina olmayan insanlar için kötü sonuçlar doğurabilir. 




Türkiye’de de Satışa Çıkan Yeni Nesil iMac’ler Geldi
Türkiye’de de Satışa Çıkan Yeni Nesil iMac’ler Geldi

Apple, 8. ve 9. nesil işlemcilere sahip, büyük değişiklikler geçiren bilgisayarı iMac’leri satışa sürdü. ...

23 Sene Sonra Geri Dönen DOOM 64'ten Yeni Bir Fragman Geldi
23 Sene Sonra Geri Dönen DOOM 64'ten Yeni Bir Fragman Geldi

Bethesda, DOOM 64 için resmi bir fragman yayınladı. DOOM 64, aslında 1997'de yalnızca Nintendo 64'te ortaya çıkmıştı ancak 23 yıl sonra bu sevilen DOOM oyunu resmi olarak PC için de...

Realme C2 Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri
Realme C2 Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Realme'nin fiyatıyla yok artık dedirten akıllı telefonu Realme C2, Hindistan'da düzenlenen lansman etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı. ...