Tinder, Artık Kullanıcıların Boyunu Doğrulayacak

Tinder, kullanıcılarının boy uzunluğu konusunda yalan söylememeleri için yeni özelliği "Boy Doğrulama Rozeti"ni kullanıma sundu.


Tinder'ın açıkladığı boy özelliği, kullanıcıların "gerçek ve doğru boylarını" girmeleri için herhangi bir ticari binanın yanında fotoğraf koymalarını gerektiriyor. Ardından Tinder'ın algoritması bu fotoğrafı işleyerek kullanıcının girdiği boyun doğruluğunu kontrol ediyor.

Tinder, HVB (Height Verification Badge) adını verdiği özelliği yıllar önce geliştirdiğini; fakat kullanıcılarına güvendiği için kullanıma sunmadığını söylüyor. Durum tam aksi olunca da böyle bir ihtiyaç doğmuş durumda. "1.80 olduklarını söyleyenlerin birçoğunun aslında 1.70 olduğunu görmeye başladık. Bu maskaralık artık durmalıydı" diyor Tinder.

Flört dünyasındaki ideal boy konusundaki beklentiler yüzünden erkekler kendi boylarını birkaç santimetre daha uzun göstermek istiyorlar. Kadınlarda da benzer bir durum kiloda var; yani zayıf oldukları fotoğrafları paylaşma ihtimalleri daha yüksek.

Bu yeni özelliğe tepki veren birçok kişi olduğu gibi, kadınlar için de kilo doğruluk özelliği isteyenler de ziyadesiyle fazla.




100 Milyon Steam Kullanıcısı, Tehdit Altında
100 Milyon Steam Kullanıcısı, Tehdit Altında

Windows 10'da ortaya çıkan güvenlik açıkları, hem kullanıcıları hem de şirketleri oldukça zor durumlarda bırakabiliyor. Windows 10 ‘Zero-Day’ grubuna dâhil edilen yeni bir güvenlik...

Apple İPad, Daha Büyük Ekran ve Daha İyi Yonga Setine Sahip Olmak İçin 2021 Baharında Kullanıma Çıkaracak 2020
Apple İPad, Daha Büyük Ekran ve Daha İyi Yonga Setine Sahip Olmak İçin 2021 Baharında Kullanıma Çıkaracak 2020

Birkaç ay önce Apple, sekiz nesil iPad ve yeni iPad Air dahil olmak üzere yeni yenilenen iPad tablet serisini piyasaya sundu . Şimdi, yeni nesil iPad konusunda raporlar çevrimiçi olarak...

Windows 10X Hakkındaki Tüm Detaylar
Windows 10X Hakkındaki Tüm Detaylar

Microsoft'un 2 Ekim'de düzenlediği etkinlikle tanıttığı Surface Laptop 3, Surface Pro X, Surface Duo gibi cihazların yanı sıra Windows 10X işletim sistemi, birçok kullanıcının...