Siri'nin Geliştirilme Süreci Durduruldu

Apple, yapay zeka destekli asistanı Siri'nin kullanıcıları dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yaptı. Geliştirilme sürecinin durdurulduğunu ifade eden Apple, bundan sonra yeni bir stratejiyle ilerleyeceklerini açıkladı.


Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte popüler bir hale gelen sesli asistanlar bir yandan kullanıcılara yardımcı olurken diğer yandan da bazı skandallara neden oluyorlar. Bugüne kadar önde gelen teknoloji devlerinin neredeyse hepsi, bir şekilde sesli asistanların dinleme yapmasıyla gündem oldu. Bunların arasında, reklamlarında daima gizliliğe vurgu yapan Apple'da bulunuyor.

Birkaç gün önce yaptığımız bir haberimizde, Apple'ın sesli asistanı Siri'nin kullanıcıları en özel anlarında bile dinleyip kaydettiği hatta bu kayıtların Apple çalışanları tarafından da dinlendiğini aktarmıştık. Bu durumun geliştirilme sürecinin bir parçası olduğu ifade edilmişti ancak şimdi, bu konuyla ilgili yeni gelişmeler var.

apple siri

Teknoloji devleri, yapay zeka destekli sesli asistanlarını daha iyi bir hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Şirketler bu konuda en çok doğrudan kullanıcılara güveniyorlar. Anlaşılan o ki Apple da benzer bir yöntemle Siri'nin geliştirilmesi için çalışıyormuş. Ancak Apple şimdi, bu sistemi durdurduğunu açıkladı ve bundan sonra kullanıcılara, verilerinin kullanılıp kullanılmayacağını soracak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Apple; mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunarken kullanıcıların gizliliğini koruyacağına dair bir söz verdi. Siri'nin küresel çapta geliştirilmesini durdurduklarını söyleyen Apple, ilerleyen dönemlerdeki stratejilerini de açıkladı. Buna göre Apple, Siri'ye bir güncelleme gönderecek ve bu güncellemede kullanıcılara gelişim sürecine dahil olmak isteyip istemediği sorulacak. Eğer kullanıcılar sürece dahil olmak isterlerse verileri kullanılabilecek fakat tersi durumda ise kullanıcıların verilerine dokunulmayacak.

Apple bu hamleyle, şirketin Siri konusunda kaybolan güvenini yeniden kazanmaya çalışıyor. Buna rağmen ilerleyen dönemlerde yine benzer bir durumla karşılaşıp karşılaşmayacağımız ise henüz bilinmiyor.




WinRAR'da Tam 14 Senedir Keşfedilmemiş Bir Güvenlik Açığı
WinRAR'da Tam 14 Senedir Keşfedilmemiş Bir Güvenlik Açığı

1995 yılından beri kullanıcılarına hizmet veren WinRAR'da 2005 yılından kalan bir BUG bulundu. ...

Yeni Samsung Galaxy Fold Dayanıklılık Testine Girdi (Video)
Yeni Samsung Galaxy Fold Dayanıklılık Testine Girdi (Video)

Katlanabilir telefonların ilk somut örneklerinden biri olan Samsung Galaxy Fold, ilk çıktığı zaman dayanıklılık konusunda epey kötü haldeydi. Peki telefonun yeniden tasarlanıp...

Xiaomi CC9 Pro'nun Gücünü Alacağı İşlemci Açıklandı
Xiaomi CC9 Pro'nun Gücünü Alacağı İşlemci Açıklandı

Xiaomi'nin önümüzdeki günlerde piyasaya sürmeyi planladığı CC9 Pro modelinin gücünü hangi işlemciden alacağı şirket tarafından doğrulandı. Weibo üzerinde paylaşılan bir posterde,...