Yapay Zekaya Bağlı Olacak 143 Meslek Açıklandı

Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı Dr. Şebnem Özdemir, yakın gelecekte yapay zekaya bağlı yeni 143 mesleğin ortaya çıkacağını söyledi. Özdemir, trol yuvası tespit uzmanı, akıllı ev tasarım yöneticisi gibi meslekleri yakın gelecekte görebileceğimizi açıkladı.


Yapay zeka alanına ait çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yapay zekanın önemli projelerde ve görevlerde rol alması da artık bizler için şaşırtıcı bir gelişme değil. Uzmanlar, yapay zekanın daha yaygın şekilde kullanılması ile beraber yapay zekaya bağlı mesleklerin de ortaya çıkacağını söylüyorlar. 

Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı Dr. Şebnem Özdemir, yapay zekaya bağlı olarak ortaya çıkacak 143 mesleği sıralıyor. İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi olan Özdemir, yapay zekanın hayatımızda çok eskiden beri var olduğunu söyledi. Dr. Şebnem Özdemir, yapay zekanın meslekler üzerindeki etkisinin de son dönemde çok daha şiddetli bir şekilde hissedildiğini açıkladı. Özdemir, yapay zekanın meslekler üzerindeki bu değiştirici etkisinin mesleklerdeki daha kolay ve odaklanılabilir noktaları ortaya çıkarmasından kaynaklandığını belirtti. 

Yapay Zekaya bağlı meslekler

Özdemir, veri işlemede yapay zekanın önemli bir araç olduğunu ve gelecekte veri olmayan bir meslek olmayacağını söyledi. Özdemir, bundan dolayı da gelecekte yapay zekanın doğrudan ya da dolaylı olarak desteklemeyeceği bir mesleğin var olamayacağı söyledi.

Özdemir, “trol yuvası tespit uzmanı” gibi yeni mesleklerin gelecekte karşımıza çıkacağını belirtti. Özdemir, trol saldırılarını tespit edecek ve bunları ilgili mercilere bildirecek bir mesleğe “trol yuvası tespit uzmanı” denileceğini açıkladı. 

Yapay zekaya bağlı meslekler

Dr.Şebnem Özdemir, insanlar ve robotların gelecekte iş süreçlerinde takım olacaklarını, bu takımlardaki rollerin “insan-robot ekip yöneticisi” tarafından belirleneceğini, yine akıllı evlerin içeriklerini belirlerken insanlara yardımcı olacak “akıllı ev tasarımcı”larının geleceğin mesleklerinden olacaklarını belirtiyor.

Yapay zekaya bağlı olacak meslekler sadece bunlar değil. Dr. Şebnem Özdemir ve Doç. Dr. Deniz Kılınç, “Geleceğin Meslekleri: Dijital Dönüşüm, Veri Bilimi, Yapay Zekâ” isimli bir kitap kaleme alarak, yapay zekaya bağlı olarak gelecekte var olacak 143 mesleği sıraladılar. İki bilim insanı, 143 meslekten 27 tanesini detaylı şekilde açıkladılar ve bu meslekleri yapacak insanların ne tür beceriler sahip olacağını belirttiler.




MIUI 12 güncellemesi alacak Xiaomi modelleri
MIUI 12 güncellemesi alacak Xiaomi modelleri

MIUI 12 güncellemesi alacak Xiaomi ve Redmi modelleri, Xiaomi tarafından açıklandı. Yeni arayüz güncellemesi ilkMIUI 12 güncellemesi alacak Xiaomi ve Redmi modelleri, Xiaomi tarafından...

2019 iPhone'larda Süper Hızlı Wi-Fi Özelliği Kullanılabilir
2019 iPhone'larda Süper Hızlı Wi-Fi Özelliği Kullanılabilir

2019'da tanıtılacak telefonlar hakkında bilgiler paylaşılmaya devam ediyor. Sızdırılan bilgilere göre bu yıl piyasaya sürülecek yeni iPhone modellerinde, eski modellere göre %30 daha...

Türkiye’deki Arama Motorlarının Kullanım Oranları
Türkiye’deki Arama Motorlarının Kullanım Oranları

Türkiye'nin internet alışkanlıkları değişmeye başladı. Ülkemiz, son bir yıl içerisinde Google arama motoru yerine Yandex'i tercih etmeye başladı. İstatistiksel verilere göre Google,...