Apple'ın 5G Modemleri, Bir Türk Mühendisin Elinden Çıkacak

Apple'ın 5G modemlerle ilgili çalışmaları herkes tarafından biliniyor. Şirketin, önümüzdeki yıldan itibaren Qualcomm tarafından üretilen 5G modemleri, 2022 yılında ise kendi modemlerini kullanacağı söyleniyor. Ayrıca Apple'ın 5G modemlerinden sorumlu olacak isim, Esin Terzioğlu isimli bir Türk mühendis.


ABD merkezli teknoloji devi Apple, akıllı telefonlarında 5G bağlantı desteğini bir türlü sunamadı. Teknoloji devi, geçtiğimiz dönemlerde yaşanan sorunların ardından çareyi, Intel'in modem üretim birimini satın almakta buldu ancak şirket, 2022 yılına dek kendi modemlerini kullanamayacak. Şirket bir süre daha, Qualcomm tarafından üretilen modemleri kullanmaya devam edecek.

Apple, kendi üreteceği modemler için, agresif bir tavır sergiliyor. Şirket, Intel'in üretim tesisini yeni satın almış olmasına rağmen 2022 yılına gelmeden kendi modemlerini üretmek istiyor. Ancak iPhone'lar, gelecek yıl 5G desteğine kavuşacak gibi görünüyor. Çünkü raporlar, Qualcomm'un 2020 yılında Apple için 5G modem üreteceğini gösteriyor.

Apple 5G

Apple'ın kendi 5G modemlerini üretmesi için hala pek çok şey yapması gerekiyor. Sonuç olarak Apple, daha önce herhangi bir 5G modem üretimi yapmadı. Dolayısıyla karşılaşacağı pek çok sorun var. Ayrıca Apple'ın, üreteceği modemleri optimizasyon testlerine sokması ve global standartlara uygun hale getirmesi gerekiyor. Sonuçta Apple, üreteceği modemleri hem kendisi kullanacak hem de diğer şirketlere satacak.

Elbette Apple, modem üretimi konusunda tamamen tecrübesiz değil. Neticede Intel, iPhone 7 serisinden beri Apple'ın modem desteğini sağlıyor. Ayrıca Intel, 5G modemlerle ilgili de bir süre çalıştı ve devir işlemleri sırasında çalışanlar ve alınan patentler de Apple'ın eline geçti. Peki Apple'ın 5G modem üretiminin başında kim olacak dersiniz?

Apple'ın 5G modem üretiminin başında olacak isim, Esin Terzioğlu isimli Kıbrıslı bir Türk mühendis. 2017 yılına kadar Qualcomm bünyesinde çalışmalarını sürdüren Terzioğlu, daha sonra Apple'a transfer oldu ve şu sıralar, Apple için çalışmalarını sürdürüyor. Terzioğlu, konuyla ilgili açıklamalar yapmıyor ancak Apple'ın 5G modemleri, bu mühendisin elinden çıkacak.

Apple'ın 5G modemleri için hedeflediği tarih 2022. Ancak bu durum, ilerleyen dönemlerde bir sorun yaşanması halinde 2023 yılına da sarkabilir. Ancak Apple'ın 5G modemler üzerinde çalıştığı bir gerçek ve bu modemlerin başındaki isimse bir Türk mühendis olacak.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Teknostore’da Geçtiğimiz Yıl En Çok Satın Alınan 5 Ürün
Teknostore’da Geçtiğimiz Yıl En Çok Satın Alınan 5 Ürün

Bu haberimizde geçtiğimiz yıla bir bakış atıp Teknostore üzerinde en çok tercih ettiğiniz 5 ürünü inceliyoruz. ...

Wikimedia Görsellerini Aramayı Kolaylaştıran Site: wikiview
Wikimedia Görsellerini Aramayı Kolaylaştıran Site: wikiview

Dünya çapında binlerce kullanıcının fotoğraflarını paylaştığı Wikimedia Commons’ın içerikleri arasında aradığınızı bulmak biraz meşakkatli olabiliyor. Yeni ve ücretsiz bir...

WhatsApp Web Nasıl Kullanılır?
WhatsApp Web Nasıl Kullanılır?

WhatsApp Web nedir, WhatsApp Web’e nasıl giriş yapılır sorularına yanıt veriyoruz. Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a, tarayıcı ve masaüstü uygulamaları üzerinden...