Google, Chrome İçin Karanlık Mod Özelliğini Yayınlandı

Google, çoğu kullanıcının sabırsızlıkla beklediği Chrome karanlık modu nihayet yayınladı. Nasıl aktif edileceğini öğrenmek için içeriğimizi okuyabilirsiniz.


Google, dünyanın en popüler web tarayıcısı olan Chrome’un karanlık modunu nihayet herkesin erişimine açtı. Tarayıcılarını Chrome 73 sürümüne yükselten Chrome kullanıcıları, basit bir işlem ile karanlık modu etkinleştirebilirler. Chrome karanlık modu kullanmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • İlk olarak Chrome kısayoluna sağ tıklayın ve özellikler seçeneğine tıklayın.
  • Açılan penceredeki ‘Hedef’ bölümünde uzun bir adres bulunacak. Bu adresin sonuna --enable-features=WebUIDarkMode --force-dark-mode ekleyin.  Fakat chrome.exe’den sonra boşluk bırakmayı unutmayın.
  • Şimdi tarayıcınızı kapatın ve yeniden açın.

Artık Chrome’u ‘Gizli Pencere’ özelliğine benzer bir şekilde karanlık temada kullanabilirsiniz. Birkaçı dışında neredeyse hiçbir web site karanlık modu desteklemediğinden tarayıcının karanlık moda sahip olması tam olarak ne işe yarayacak bilmiyoruz ancak yine de iyi ki var diyeceğimiz özelliklerden biri olabilir.

Bununla birlikte karanlık mod, yalnızca yukarıdaki işlemi uyguladığınız kısayolda çalışacaktır. Masaüstünde bulunan Chrome kısayoluna karanlık mod ataması yaptığınızda görev çubuğundaki Chrome kısayolu bu durumdan etkilenmez. Kullandığınız tüm kısayollar için bu işlemi tekrarlamanız gerekiyor.




Samsung, GeekBench Testinde iPhone'un Gerisinde Kaldı
Samsung, GeekBench Testinde iPhone'un Gerisinde Kaldı

Samsung'un son amiral gemisi Galaxy S10, tek çekirdek testinde iPhone'un gerisinde kaldı. ...

Şu Ana Kadarki En İyi Samsung Arayüzü: One UI
Şu Ana Kadarki En İyi Samsung Arayüzü: One UI

Samsung, Android Pie ile birlikte tam ekranlı akıllı telefonlara uyumlu olarak geliştirilen yeni arayüzü One UI'yı da kullanıcıların beğenisine sunuyor. Peki One UI'yı bu kadar 'iyi'...

Rick & Morty'li Death Stranding Reklamı Yayınlandı
Rick & Morty'li Death Stranding Reklamı Yayınlandı

Death Stranding reklamları, ünlü simaların ardından Rick & Morty'i konuk etti. İkili, oyunun dünyasındaki kısa bir keşfin ardından BB-Pod'un içindeki bebeği yemeye kalktı. ...